Vanskelige oppgaver? Her er det hjelp å få.

Vanskelige oppgaver? Her er det hjelp å få.
Bilde av Studieverksted i Halden

Foto: Anel Hadzic

Det er duket for et nytt semester, og oppgavene strømmer på. For noen vil dette være deres siste semester, og bacheloroppgaven står for tur.

Vi har tatt kontakt med Studieverkstedet i Halden, som hjelper studentene å forstå, strukturere og komme i gang med oppgaveskrivingen. Både Campus Halden og Fredrikstad har slik ordning for de som måtte trenge hjelp til å forstå oppgavene sine. Her er det dyktige studentassistenter som gir god veiledning til andre studenter.

Broen Studentavis var så heldig å få muligheten til å intervjue Samantha Nysted, spesialbibliotekar og koordinator ved Studieverkstedet Halden og studentassistenten Heidi.

Hva er hovedoppgaven(e) til Studieverkstedet?

Studieverkstedet er et tilbud hvor studenter kan få hjelp og veiledning til oppgaveskriving fra studentassistenter. Hvis du f. eks lurer på hvordan du skal forstå oppgaveteksten, sliter med å formulere en problemstilling, trenger hjelp til å komme i gang med skrivingen eller strukturere oppgaven, så er studentassistentene de rette personene å spørre. Kanskje du bare trenger å lufte noen tanker eller sparre med noen om oppgaven din? Ta en tur innom! Studentassistentene er samtalepartnere, noen å snakke med en oppgave eller en tekst om. De er helt vanlige studenter som dere, og det kan være kjekt å snakke med noen som kjenner på de samme tankene og følelsene rundt oppgaveskriving.

Samantha Nysted

Arrangeres Studieverkstedet direkte gjennom Høgskolen i Østfold, eller er det et frivillig program og deretter samarbeidet med, eller støttet av andre skoler?

Studieverkstedet arrangeres direkte gjennom HiØ og bemannes av studentassistenter som alle er studenter på HiØ. Jeg og Anne-Lise Eng er koordinatorer for Studieverkstedet i henholdsvis Halden og Fredrikstad og vi er begge bibliotekarer på høgskolen.

Samantha Nysted

Tilbyr dere kun hjelp med små oppgaver, eller får studentene også hjelp og veiledning når de skriver bacheloroppgaven?

Studentene kan få veiledning til alle typer arbeidskrav og oppgaver, bacheloroppgave inkludert! Man kan få hjelp uansett hvilket studieprogram og studieår man går, og hvis man skriver oppgave på engelsk er man også hjertelig velkommen til å ta kontakt.

Samantha Nysted

Det er lurt å merke seg at studentassistentene ikke gir faglig veiledning eller korrekturlesing, og de har taushetsplikt.

Hva motiverer deg til å hjelpe studenter med akademisk skriving?

Jeg har selv vært student og husker godt hvor utfordrende og frustrerende det kan være når man står fast med en oppgave eller er usikker på hvordan man skal skrive oppgaven. Det kan være veldig nyttig å snakke med noen underveis i skriveprosessen for å strukturere tankene sine, lufte ideer og få nye innspill. 

Samantha Nysted

Kan du fortelle litt om studentassistene som hjelper til med verkstedet? Hvilken linje går de på?

Studieverkstedet i Halden bemannes av fire dyktige, hyggelige og motiverte studentassistenter som heter Maria, Heidi, Trym og Sondre. Tre av disse tar grunnskolelærerutdanning og én tar bachelor i internasjonal kommunikasjon. Alle har jobbet her siden høsten 2021, og noen av dem har også jobbet her lenger enn det. Alle studentassistenter får opplæring og kursing i veiledning, så studentene er i trygge hender når de kommer til Studieverkstedet!

Samantha Nysted

I Studieverkstedet møtte vi på studentassistenten, Heidi, hun er klar til å hjelpe andre medstudenter. Selv studerer hun grunnskolelærer 5-10 og skriver nå masteroppgave.

Hvordan synes du det er å jobbe som studentassistent ved Studieverkstedet?

Jeg synes det er veldig spennende, givende og lærerikt. Selv går jeg master nå, og da lærer man mye av andre sine oppgaver, og får hjulpet dem til å se over. Det er ofte man trenger et annet syn enn sitt eget.

Heidi

Hva er det som fikk deg til å stille deg som studentassistent?

Jeg fikk en mail, noen hadde anbefalt meg. Jeg ble overrasket. Hadde ikke hørt så mye om det tidligere, men så leste jeg meg opp på hva det var, og jeg fikk lyst til å prøve, så jeg takket ja. Det er veldig givende å hjelpe andre også lærer jeg en del selv.

Heidi
Foto: Anel Hadzic

Åpningstider

Studieverkstedet i Campus Halden (Glassrommet i biblioteket)
Mandager 09.00-13.00
Torsdager 10.00-18.00

Digital løsning på Zoom tilbys for de som ikke kan komme fysisk.

Studieverkstedet i Campus Fredrikstad (Rom H422, mellom stille lesesal og kopirommet i H4)
Mandager 11.00-15.00
Tirsdager 12.00-16.00
Onsdager 12.00-16.00

Digital løsning på Zoom tilbys for de som ikke kan komme fysisk.

Vi vil også benytte sjansen til å legge ut informasjon om Podkasten om Akademisk skriving. Hør fra dyktige faglærere og bibliotekansatte ved universitet og høgskoler. Her gir de også god veiledning på høyt faglig nivå for å få elevene i riktig retning når de skal prøve å forstå og skrive oppgaver.

Les mer om Podkasten ved å klikke her.