Turforslag i Halden (som du ikke trenger bil for å komme til)

Turforslag i Halden (som du ikke trenger bil for å komme til)

Dette er første artikkel i artikkelserien vi har hver helg, om ting du kan gjøre i helgene.

Dropp den festen og heller inviter med deg noen venner ut på en gåtur eller løpetur. Istedenfor å samle mange mennesker inne, ta med deg noen vedkubber, grillmat og kaffe/kakao på termos og kom deg ut i skogen.

Eksamensperioden nærmer seg med stormskritt og det er viktig med fysisk aktivitet, avbrekk fra lesingen og å møte venner. Men du er kanskje lei av å gå til festningen og tilbake? Her har jeg 3 turforslag i Halden, som du ikke trenger bil for å komme deg til. Håper flere tar seg en tur ut i skogen, nyter senhøsten, og får seg en fin eksamensperiode.

Rødnabbene

Remmen – Rødnabbene: 4,7 km

Sentrum – Rødnabbene: 1,9 km

Du går et stykke langs en lite trafikkert vei, deretter er det bred sti helt frem. Her kan du utforske et forlatt, nedtagget og forfallent badeanlegg, og nyte en kaffekopp med utsikt utover fjorden.

Bilde fra Rødnabbene. Foto: Preben Reinaas Rotlid.
Bilde fra Rødnabbene Foto: Preben Reinaas Rotlid.

Bilde fra Rødnabbene Foto: Preben Reinaas Rotlid.

Veibeskrivelse:

Fra høgskolen må du først gå til sentrum. Deretter går du forbi Kongens brygge, og tar første vei til høyre (skippergata). Du går så forbi Eskeviken (båthavn), hvor du i enden av veien, kommer til et kryss, da tar du først til høyre og deretter til venstre forbi noen hus. Her starter stien, følg stien, og når det kommer et kryss tar du mot høyre, så er du fremme. Denne stien er ikke beregnet til rullestol eller barnevogn.

Veibeskrivelse til Rødnabbane

Sauøya

Remmen – Sauøya: 3.3 km

Sentrum – Sauøya: 1 km

Stiene er brede, du har utsikt mot sentrum, Sverige, Remmen og festningen. I enden av stien finner du benker og bålplass hvor du kan grille. Dette er en tur for deg som er lei av å gå i tett skog, men heller vil ha en tur med opp og nedoverbakker, hvor du har utsikt hele veien.

Utsikt mot sentrum fra Sauøya. Foto: Preben Reinaas Rotlid.
Utsikt fra Sauøya. Foto: Preben Reinaas Rotlid.

Veibeskrivelse:

Fra høgskolen så må du først ned til togstasjonen, så følger du veien mot den store siloen som står på øya ut mot fjorden. Her finner du en båthavn, du går inn på plassen hvor båtene på land står, og tar deretter opp i skogen (du går altså opp på venstre side av øya.

Veibeskrivelse Sauøya

Hollenderen (Tilgjengelig for rullestol)

Remmen – Hollenderen: 2,5 km

Sentrum – Hollenderen: 1,9 km

Utsikt fra Hollenderen. Foto: Preben Reinaas Rotlid.
Foto: Preben Reinaas Rotlid.

Veibeskrivelse:

Denne turen starter ved Høvleriet (Power, Spenst). Du går først en sti under jernbanebroen, deretter står det merket. Stien går langs fjorden helt ut til Hollenderen. Denne turen er universelt utformet, her er det altså mulig for både rullestolbrukere og barnevogn.

Det er også mulig å gå hit fra Remmen, ned kyststien (i bunnen av bakken når man går mot sentrum). Denne stien er dog ikke beregnet til rullestol eller barnevogn.

Veibeskrivelse til Hollenderen
Veibeskrivelse Hollenderen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *