Tips til ting å gjøre

Tips til ting å gjøre
FOTO: unsplash.com

Kalenderen min har vært deprimerende tom i det siste. Dessverre virker det som om den kommer til å fortsette å være det også. Når det er sagt, så har jeg funnet en del ting jeg må gjøre i løpet av våren uansett, så om du ikke vet hva du skal gjøre når du ikke kan gå ut, kan kanskje dette være noe du vil se på!

Har du husket å rydde i disse tingene?

Bil

Det er vår og derfor en vanlig tid å vaske og rydde på. Antageligvis har du allerede tatt den største rengjøringa før påske, men det kan være en del ting du kanskje ikke har tenkt på.

For eksempel, har du husket å vaske innsiden av bilen? Ofte på vinteren drar du med deg grus, søle og snø inn i bilen som kan være greit å få ut når det er litt tørrere igjen, men i tillegg så er det greit å vaske over vinduer innvendig så du har god sikt, rydde unna ting som du antagelig ikke trenger lenger, støvsuge/vaske bilseter og alle steder man tar mye på.

Jeg bruker også tiden til å rydde opp det jeg har i bilen. Ta ut gamle CDer som pleide å tilhøre moren min, passe på at jeg har verktøy og refleksvester som skulle trenges om bilen bryter ned på veien. Det har også kommet noen nye ting inn i inventaret mitt, nemlig munnbind og håndkrem. Håndkrem kan spesielt være greit fordi vi nå bruker mye antibac hvor enn vi går som tørker ut hendene.

Jeg foreslår også å putte inn en søppelbøtte av noe slag i bilen hvis du ikke allerede har det. Da blir det mye lettere å holde bilen din ryddig i framtiden. Måten jeg har gjort det på er bare at jeg har hengt opp en pose på hodestøtten.

Data

Nå som vi nærmer oss eksamen, kan det også være lurt å rydde opp i maskinen din. Personlig så benytter jeg meg av denne sjekklisten:

  • Rydde bilder
  • Rydde filer
  • Slette programvare o. l. som jeg ikke lenger bruker
  • Gjøre backup
  • Bytte passord
  • Slett gamle brukere o. l. på nett som jeg ikke lenger bruker

Du burde bytte passord ca. en gang i året, og jeg foreslår at du prøver å finne gamle brukere som du har brukt før men ikke lenger bruker, og sletter disse. (Fordi trenger du virkelig den gamle Pinterest-kontoen som du brukte da du var 13 og ikke har berørt siden?)

Her er en link til hvordan man passer på at man har sikker innlogging:

Hjem

Innekan det også være noen ting du har glemt å gjøre.

Har du husket å bytte/vaske tannbørsten? Eller sminkebørstene?

Vasket du faktisk gardinene du tok ned da du byttet fra julegardiner til påske-gardiner? Eller puttet du dem rett i lagring?

Når var sist gang du byttet sengesett?

Og tørket du støv over dør og vinduskarmene, bilderammene, og speilet?

Det er kanskje en del ting du kan gå over igjen.

Komme seg ut i aktivitet

I tillegg er det lurt å få litt frisk luft og komme seg ut i aktivitet. Om du ikke orker eller har tid til å gå deg en tur, kan du åpne opp dør eller vindu og lufte hjemmet litt. Hvis ikke har de fleste steder nå et tilbud ute.

Du kan for eksempel gå på stolpejakt. I Moss har de satt opp nye stolper som du kan finne.

I tillegg, hvis du er en HIOF-student så har Fredrikstad Studentsamfunn starter opp med “tur-spill”. Konseptet er veldig likt Pokémon Go, hvor du må gå ute for å låse opp ting. De kommer med nye spill hver uke, du kan lese mer om det i mailene de har sendt til HIOF-mailadressen din.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *