Tagliatelle med hjemmelaget pastasaus

Tagliatelle med hjemmelaget pastasaus

Forfatter: Khayam Nami

Allergier: Gluten

Ingredienser:

Pasta:

Når det kommer til valg av pasta type så er det ditt valg hvilken type du ønsker å bruke. Personlig så anbefaler jeg en pakke med fersk pasta fra kjøledisken. I denne oppskriften så bruker jeg tagliatelle.

NB!: Vær oppmerksom på at fersk pasta fra kjøledisken inneholder som oftest egg. Om du er allergisk mot egg så vil jeg frarådet om å kjøpe den ferske versjonen og velge den tørre istedet.

Ingredienser til sausen

  • 10 stk middels store tomater (12 stk hvis de er litt mindre)
  • 3-4 ss olivenolje
  • 1 Hel løk
  • 4 Hvitløkbåter
  • 1 ts oregano
  • 1 ts rosmarin
  • 1 ts salt
  • Halv ss sort pepper

Instruksjoner

Trinn 1

Første tingen du skal gjøre er å skru ovnen på 225 ° C med bunn og toppvarme. Pass på å ha en riste i midten av ovnen som du kan sette den oven-trygge pannen eller ildfaste formen.

Trinn 2

Smør bunnen av pannen med litt olje. Kutt av toppen på tomatene der stilken møter grønnsaken. Legg disse tomatene i pannen med den skjært delen vendt ned mot bunnen av pannen. Ha litt olje på toppen av tomatene og legg pannen i den varme ovnen. La den være der i 30 minutter. Forbered fin-hakket løk og hvitløk.

Etter 30 minutter i ovnen bør du sjekke hvordan det går med tomatene. Du trenger ikke å få panikk at tomatene ser svidd ut, det er bare huden som svidd. Dette skal fjernes senere og fungerer som et lag med beskytte for tomaten.

Nå kan du legge til den hvitløk og løken som du fin-hakket tidligere. Legg til rosmarinen og oreganoen og legg pannen tilbake i ovnen. Legg pannen tilbake i ovnen for 5 til minutter til. Hold et øye på den sånn at du ikke svir hvitløken.

Trinn 3:

Forbered medium-/stor kasserolle med kokende vann og legg til nok salt at den smaker som sjøen.

Etter at de 5 minuttene har gått så tar du pannen ut ovnen og legger den på en stekeplate som er på medium lav varme (3-4 av 9 på en skala). Det nå vi fjerner den svidde huden på tomatene og det er så enkelt som å bare ta dem av som en liten hatt. Dette kan du kaste i søpla siden det ikke er noe bruk for det. Når du har brutt tomatene til den konsistensen du liker så kan du smake til salt og pepper.

Trinn 4

Siste del er å koke pastaen etter instruksjonene på pakken men kutte det ned med 1 minutt. Dette er fordi pastaen vil koke ferdig når du legger den til i sausen.

Sil ut mesteparten av vanne du kokte pastaen i dette er til sausen, men spar et par spiseskjeer. Legg til 1-2 spiseskjeer med pastavannet og rør det inn i sausen. Kast inn pastaen og bland det godt med sausen sånn at pastaen blir godt dekket av sausen.

Server med en klype sort pepper og topp den med eget valg av revet ost.

Ha en god middag!

Noe ekstra?

Det er alltid mulighet for legge til ekstra tilbehør som hvitløk-baguetter. Anbefaler å bare kjøpe de du finner i frysedisken på din lokale dagligvarebutikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *