Studentleder om årets valgoppslutning

Studentleder om årets valgoppslutning
Foto: Sarah Naomi Lunner

Årets studentrådsvalg er over, og i år var det en betydelig økning i stemmeoppslutning enn de to tidligere årene.

Studentrådet er et råd bestående av åtte rådsmedlemmer, som er valgt inn for hvert fakultet. På Høgskolen i Østfold er det tre fakultet: Fakultetfag for informasjonsteknologi, ingeniørfag og økonomi, fakultet for lærerutdanning og språk, og fakultet for helse, velferd og organisasjon. Rådene skal ha som funksjon å være et mellomorgan mellom studentene og Studentparlamentet.

bilde av valgoppslutningen
Foto: Studentparlamentet HiØ

I forkant av valget har Studentparlamentet gjort en stor jobb ved å markedsføre og engasjere studentene for å få oss til å stemme.

Vi har sendt studentlederen i Studentparlamentet, Sarah Lunner, et par spørsmål om hvordan hun synes valget gikk, hva de gjorde for at flere studenter skulle stemme og selvfølgelig hvilken farge hun nå skal farge håret sitt.

Hvordan synes dere valget gikk?

Valget synes vi gikk veldig fint, selvsagt skulle vi ønsket at flere brukte stemmeretten sin! Men, vi har hatt en pandemi som har gjort at mange ikke er så godt kjent med hvem og hva studentparlamentet er, så jeg har tro på at det går enda bedre neste år!

Sarah Naomi Lunner

Hva gjorde dere for at flere skulle stemme i år?

Det vi gjorde var å stå på stand i Fredrikstad og Halden 4 timer hver dag, vi stekte vafler og brukte mye tid på markedsføring i sosiale medier! Vi hadde også fått til å lage video med Samferdelsministeren – noe som mange fikk med seg! Vi brukte mye tid på å oppsøke studenter på grupperom og andre steder på campus! Vi fikk også god hjelp av dekanene og markedsenheten til HiØ som delte på Høgskolen sine kanaler.

Jeg mener at en god variasjon av dette gjorde slik at vi fikk flere stemmer i år enn tidligere!

Sarah Naomi Lunner

Hvorfor tror dere at det har vært en større oppslutning i år enn det har vært i 2018/2019 og 2019/2020?

Studentene er mer oppsøkende og nysjerrig på hva som skjer på campus nå etter å ha vært hjemme i lang tid. Jeg mener også det har hjulpet at vi har hatt gratis servering av snacks alle dagene under uken. Men også at vi har brukt sosiale medier og ulike plattformer vi har tilgjengelig i større grad enn tidligere.

Sarah Naomi Lunner

Har dere noen ideer for hvordan dere skal fortsette å få folk til å stemme de neste årene?

Planlegge tidlig hva man skal gjøre under valget er alfa omega, og få ut informasjon om valget tidlig, kanskje allerede under fadderukene! Og bruke plattformene og nettverket Studentparlamentet i Østfold har effektivt! Og at studentrådene og Arbeidsutvalget fortsetter den gode jobben som nå.

Sarah Naomi Lunner

Hvilken farge kommer du til å farge håret, siden dere fikk over 15% oppslutning?

Haha, jeg visste du kom til å spørre om det…. Men, det blir nok lilla – har ikke helt bestemt meg for om det blir hele håret eller bare tuppene som en ombre. Vi får se!

Sarah Naomi Lunner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *