Stekt ris med kikerter og ananas

Stekt ris med kikerter og ananas

Stekt ris er en av mine mange favorittretter og er så enkel å lage. Det som er så magisk med denne retten er at man kan ha oppi så mye man vil av akkurat det man selv ønsker. Stekt ris er mettende og vennlig på lommeboka.

Her er det jeg pleier å bruke

  • Olje
  • 2 porsjoner ris
  • 3 båter hvitløk, finhakket
  • Ca. 1 tommel ingefær, finhakket
  • 2 gulrøtter, i tynne skiver
  • Frosne erter (tint)
  • 1 boks hermetisk ananas
  • 1 boks kikerter
  • En neve koriander
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss sesamolje

Forslag til andre ingredienser

  • Sopp
  • Kylling
  • Hvite bønner
  • Egg
  • Rødløk
  • Brokkoli
  • Vårløk
  • Østerssaus
  • Riseddik

TIPS

  • Tørre kikerter og ris kan kjøpes billig på innvandrerbutikk
  • Skrell ingefæren med en teskje. Da mister du ikke like mye av innmaten som om du hadde brukt vanlig skreller
  • Bruk en skreller til å skjære gulrøttene i tynne skiver
  • run ris og vill ris er de sunneste risvariantene

Framgangsmåte

Kok risen etter anvisning på pakken. Forbered grønnsakene: finhakk hvitløk og ingefær og skjær gulrøttene i tynne skiver. Varm opp olje i en panne. Stek ananasbiter til de er gyllenbrune på hver side. Fjern ananas fra pannen. Tilsett mer olje om nødvendig og stek hvitløk og ingefær i ca. 2 minutter. Tilsett gulrøtter, erter og kikerter og stek i noen minutter. Tilsett ris, ananas, soyasaus og sesamolje i pannen og rør godt sammen. Server med koriander.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.