– Sammen er vi sterkere!

– Sammen er vi sterkere!
Logoen til samfunnsviterne ved Høgskolen i Østfold. FOTO: Samfunnsviterne/Sarah Lunner

Denne artikkelen er skrevet av Studentlagsleder Samfunnsviterne HIØ, Eirik Bjørge Sillerud.

Etter mange år i dvale har Samfunnsviternes studentlag på Høgskolen i Østfold valgt å starte opp igjen. Vi er opptatt av å knytte et sterkt fellesskap hvor alle skal være med. Gjennom verv i organisasjonen får du muligheten til å krydre CV-en med relevant arbeidserfaring, og sammen skal vi gjøre oss relevante for fremtidens arbeidsmarked. Du er aldri alene!

Her finner du Facebook-siden til samfunnsviterne i Østfold .

Høgskolen i Østfold har hatt en tradisjon med ulike foreninger for større studieretninger. Det har blant annet vært foreninger og interesseorganisasjoner med gode tilbud for IT-studenter. Dette har vært med å bygge en kultur ved siden av studiene som i dag har blitt et solid fundament å stå på, med svært gode tilbud ved siden av studiene, for de som ønsker å dra nytte av det.

Når jeg selv startet å studere på Høgskolen og i Halden var jeg på utkikk etter et reelt tilbud og en møteplass for oss som studerer innenfor samfunnsvitenskapelige fag og humaniora. Men beklageligvis hadde ikke et slikt tilbud eksistert på altfor mange år.

Heldigvis er studentsamfunnet i endring akkurat som tiden vi er i, og nå har studentorganisasjonen «Samfunnsviterne HiØ» endelig blitt en realitet igjen, etter mange år i dvale. Vi i styret mener det er på tide å opprette en møteplass for oss samfunnsorganiserte som ønsker å skape et reelt tilbud for studenter som ønsker å sosialisere og tilegne seg relevant kunnskap også utenom studietiden.

Samfunnsviterne er en fagorganisasjon som kjemper for blant annet bedre arbeids- og lønnsbetingelser for våre medlemmer. Men på et mer lokalt nivå her på Høgskolen vil vi fungere som

en arena for sosialisering, faglig utvikling og input. I vanskelige tider, med stor grad av uforutsigbarhet har vi satt oss som mål å skape et større faglig- og sosialt miljø også utenfor studietid.

Korona

Helt siden «lockdown» ble en realitet i midten av mars og en ny virkelighet sank inn, har det vært svært vanskelig for studenter verden rundt å finne gode møteplasser. Mange har kanskje spurt seg nettopp dette spørsmålet: hvordan kan man overvinne den psykiske ensomheten som Covid-19 har ført til?

Noe som i hvert fall har blitt særdeles viktig i den nye hverdagen, er å ha et tilbud å gå til ved siden av studiene nå som vi trenger det som mest. Det ble større fokus på psykisk helse når COVID-19 ble et langvarig problem. Vi ser nå resultatet av COVID-19, med økt grad av ensomhet og mangel på sosialisering for mange studenter. Mange studenter har ikke familie og venner i nærheten av der de studerer. Over tid kan dette starte en svært negativ syklus hvor det kan bli vanskelig å møte andre studenter, og med få møteplasser der man kan bli kjent med andre studenter. Dette er noe vi sammen med mange andre studentorganisasjoner ønsker å endre! Vi håper at akkurat du ønsker å bli med på laget.

Et stort fellesskap

Når man er organisert i Samfunnsviterne, har man en eksklusiv mulighet til å være en del av et større fellesskap. Du blir kjent med medlemmer med ulike utdannelses-bakgrunner, blant annet innenfor administrasjon, organisasjon, ledelse, samfunnsøkonomi, statsvitenskap, medier, informasjon, pedagogikk, psykologi, språk, sosiologi, historie, religionsfag osv.

Vi er fagorganiserte fordi vi ønsker å gjøre en forskjell for våre medstudenter og bringe frem kunnskap om rettigheter som gjør deg godt rustet for arbeidslivet. Som medlem i Samfunnsviterne får du tilgang til et fellesskap, du får en møteplass der du kan bli kjent med andre medlemmer og som har samme interesser som deg. I tillegg får du et større nettverk, jobbsøkerhjelp (CV, jobbsøknad, Linkedin osv.), og utallige medlemsfordeler. For å få disse medlemsfordelene må du kun betale en engangssum på kr 250,- som vil vare hele studieløpet frem til fullført mastergrad. Medlemsfordelene finner du her:

Det skal selvsagt også avholdes flere sosiale arrangementer for medstudenter, enten det er debattmøter, pizzakvelder, quiz, jobbsøkerkurs, turer og/eller helt nye konsepter.

Arrangementer vil annonseres fortløpende på våre plattformer.

Sosiale medier:

Facebook: Trykk her.

Instagram: Samfunnsviterne_hio

I forbindelse med den nylige opprettelsen av et studentlag har vi også fremdeles flere ledige verv: Følgende verv er ledige nå:

· Verveansvarlig

· Arrangementansvarlig

Om et av vervene er av interesse, eller om du har andre spørsmål ta gjerne kontakt til meg på e-post: eirikbs@hiof.no Jeg ser frem til å høre fra deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *