Redusere stress? Prøv Yoga

Redusere stress? Prøv Yoga
Foto: Unslpash

I disse usikre tidene med pandemi har stressnivået økt blant unge og voksne. Nå som kommunen stadig blir satt i lockdown, føler mange på stress og frustrasjon, noe som er helt normalt. Siden aktiviteter utenfor hjemmet blir begrenset, må man finne på noe annet. Hva med å prøve yoga?

Yoga er ikke bare en treningsform, men en form for livsstil. Ordet yoga kommer av «yuji», som betyr å forene kropp og sinn. Yoga kan gi en virking av avspenning, åpenhet, velvære og styrke.

 Hvorfor velge Yoga?

Hvis du opplever stress i en lengre periode kan det utvikles kroniske lidelser av ulike slag. Det kan også føre til søvnmangel, som der igjen tapper deg for energi.

Yoga kan hjelpe deg å redusere stress ved å fokusere på pust og pusteteknikker, som er med på å la de negative tankene flyte ut. Det gir deg tid til å pleie deg selv uten å trene og anstrenges, som kanskje en vanlig hard trenings økt hadde gjort.

Yoga hjelper ikke bare din mentale helse, men styrker skjelett og muskler.  Yoga er en lett variant av en vanlig treningsform med mange ulike poseringer som setter fokus på forskjellige kroppsdeler.

Det beste av alt er at det er en super enkel aktivitet å utføre og man kan gjøre det hjemme!

Til å begynne med anbefaler vi at du finner noen enkle videoer på YouTube der de viser steg for steg hvordan man skal gjøre de ulike øvelsene. Du kan finne alt fra morgen yoga, til intens yoga til noe helt avslappende.

Her er noen eksempler som kan sette deg i gang:

https://www.youtube.com/watch?v=VaoV1PrYft4 (Morgen Yoga)

https://www.youtube.com/watch?v=X3-gKPNyrTA (10 min quickie yoga)

https://www.youtube.com/watch?v=ChHxbJuUR9Q ( Yoga før legge tid)¨

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *