Ny nedstengning i samfunnet

Ny nedstengning i samfunnet

23.01.2021 fikk 10 kommuner strenge tiltak etter utbrudd av den muterte versjonen av covid-19.  De oppdager den først i Nordre Follo, men har nå spredd seg til Moss kommune og er nå påvist i Halden og Sarpsborg. Dette har fått store påvirkninger på hvordan vi kan leve, og våre aktiviteter er satt litt på is.

I følge FHI er denne engelske virusvarianten mer smittsom enn den vanlige covid-19 som vi er kjent med, men hvilken betydning har det for studentene?


Det nye året var et håp for høgskolen, et håp om og møte medstudenter, og se forelesere fysisk. Sakte men sikkert begynte campusene våre å åpne igjen fra 20. Januar. Det var endelig mulighet til å treffes igjen. Høgskolens ledelse så frem til å gi tilgang til noe fysisk undervisning, for de studentene som er på campus, men slik ble det ikke.

Fra og med 1. Februar ble campus stengt enda engang. Dette grunnet den muterte varianten av viruset som er spredd i Østfoldregionen. Halden Campus på Remmen er stengt for studenter, mens Fredrikstad campuset er åpent for ferdighetstrening. Det vil si at digital undervisning fortsetter i en stund til, helt til vi får nye beskjeder fra regjering og kommune. Det gikk ikke bare utover oss studenter, men det ble påbud om hjemmekontor for de ansatte også.

Det er en vanskelig tid for både ansatte og studenter. Hjemmeundervisning er ikke enkelt.  Finne motivasjon, og skape en rutine er vanskelig i disse tider når morgendagen virker så usikker. Derfor tilbyr SIØ RÅD og Helse veiledet selvhjelp. Dette innebærer at man får tilgang til et digitalt selvhjelpsprogram som er kvalitetssikret av psykologer.

Du kan lese mer om dette tilbudet her: https://www.siost.hiof.no/råd-og-helse/råd/veiledet-selvhjelp

Det er også mulighet for drop in-timer: mandag, onsdag og fredag KL. 12.00-13.00.

Det virker som en veldig dyster tid, men det er alltid lys i enden av tunnelen.

Her finner du de nyeste oppdateringene av  på Høgskolen i Østfolds hjemmeside: https://www.hiof.no/?gclid=CjwKCAiAjeSABhAPEiwAqfxURQZPp7doFh5QBAQs1W2Y8s-BanKeQcRrzzZ4TsiJnxfPpWc4CZOrDRoCbV4QAvD_BwE

Høgskolens kriseteam og ledelse skal også ha et allmøte digitalt for alle studenter ved Høgskolen i Østfold, klokka 14:30 på Zoom. Her vil du få mer informasjon om tiden fremover.

Vi i Broen studentavis håper dere tar vare på hverandre, og gjør gjerne sosiale ting sammen, digitalt, men husk inviter også de du vanligvis ikke pleier å henge med! Ta vare!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *