Matlaging til en rimelig pris til under 300-400 kr uka

Matlaging til en rimelig pris til under 300-400 kr uka

Mange har vært der.  Du har kommet hjem fra skole eller jobb, og lurer på hva du skal spise til middag.  Du tar en titt i kjøleskapet og kjøkkenskapet, og lurer på hva du skal spise til middag en kveld.

Du ønsker å lage noe som ikke tar så lang tid, men samtidig vurderer du å ringe Peppes pizza for å bestille en ferdigpizza, eller ta deg en tur innom Burger king. Hva gjør du?

Du er ikke alene om å lure på hva du skal spise til de forskjellige måltidene, og det er ikke alltid lett som student å lage sunn mat hvor du samtidig sparer penger. Jeg skal innrømme at det å lage mat på kjøkkenet fra min side,  ikke er det jeg har satt av så mye tid til å gjøre. Det har vært enklere å kjøpe seg en ferdigpizza istedenfor å lage den fra bunn av. Men da jeg flyttet ut i kollektiv, så forstod jeg at det å lage, sunn og god mat ikke trengte å ta så lang tid, og jeg ønsket samtidig å spare penger. Jeg var heldig å få boka Fattig Student av kusina mi, og jeg husker at da jeg skulle flytte i kollektiv, og bli student, så var den boka en av de tingene som bare måtte bli med til kollektivet.

Jeg tenkte at det er jo bare å begynne et sted, og øvelse gjør jo mester. Av erfaring på kjøkkenet , så har jeg også opplevd mestring, og synes det har vært moro å prøve seg fram på å lage noe. Jeg ønsker å dele to oppskrifter med dere, som jeg har øvd meg på å lage fra Karen Elene Thorsen. Dette er fra ukesmeny nummer 8, og de heter Tomatsuppe med OsteQuesadillaer og Lasagnesuppe.

Ostequesadilla andre vinkel
Ostequesadilla første vinkel

Tomatsuppe med ostequesadillaer  

Tomatsuppe andre vinkel
Tomatsuppe første vinkel

Det du trenger er:

 • 1 Rødløk
 • 2 hvitløksfedd
 • Olje eller Smør
 • Pizzakrydder
 • ½ boks  tomatpure
 • 2 bokser hakkede tomater
 • 2 grønnsaksbuljongterninger
 • 1 Liter vann
 • 1 pakke tortillalefser
 • Gulost

Eventuelt utstyr: Blender eller stavmikser (Om du ikke har en av de, går det fint uten)

 1. Det du gjør først er å kutte opp rødløken og hvitløk, også lar du det surre i en gryte med enten smør eller olje.
 2. Tilsett tomatpure og pizzakrydder, og la det surre litt til. Etterpå heller du oppi hakkede tomater, vann og grønnsaksbuljongen. Dette lar du koke i ca rundt 15 min.
 3. Har du blender eller stavmikser, moser du suppen til den er klumpfri. Deretter kan du tilsette salt og pepper.
 4. Ved side av Tomatsuppa, finner du så mange tacolefser du ønsker å spise, også fyller du på med osteskiver på tacolefsen, og bretter den deretter i to. Husk at det tar kort tid å steke tacolefsene, ca rundt 1 min, så ha på middels varme når du steker.
 5. Til slutt serverer du suppa med litt rømme og ostequesadillaene.

Bon appétit!  

Lasagnesuppe

Så har vi kommet til den siste oppskriften som er Lasagnesuppe. Det som er fint her er at du bruker tomatsuppa fra igår (oppskriften over)

Du trenger:

Tomatsuppe fra igår
½ pakke (kjøttdeig eller kyllingkjøttdeig)
6-8 lasagneplater eller pasta
1 neve spinat
1 neve  revet ost

Det du gjør er:

 1. Varm opp Tomatsuppa
 2. Stek kjøttdeigen eller kyllingkjøttdeigen i stekepanna. Når kjøttdeigen eller kyllingkjøttdeigen er ferdig stekt, så legger du det i tomatsuppa.
 3. Knus lasagneplatene i biter, og legg det også  oppi suppa og la det koke i ca 10-15 min til Lasagnen eller pastaen er ferdig. Husk å rør i gryta så lasagnen ikke svir seg i bunnen.
 4. Til slutt så tilsetter du en eller to never med spinat, og 1 neve ost, og husk å legg lokket på gryta. Etter at du ser at osten har smeltet, så er det ferdig.
Fattig student boken og Ostequesadillaer

Da er det klart til å serveres.

Trenger du flere oppskrifter , så kan dere kjøpe boka her:

https://www.norli.no/fattig-student-1?gclid=CjwKCAiA5IL-BRAzEiwA0lcWYjioQkF82CnmbBtJa7XXsrp9FIiDtByQAv-f2v4-3Wv8-b5Bp6jFaRoCTwsQAvD_BwE

Hvis du sitter inne med en oppskrift som du ønsker å dele med oss studenter,  så vil vi gjerne høre. Gleder oss til å høre fra deg. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *