Kylling Quesadilla med paprika og sjampinjong

Kylling Quesadilla med paprika og sjampinjong

Forfatter: Khayam Nami

Ingredienser:

  • 300g strimlet kylling (Det passer perfekt hvis du har noe kylling igjen fra gårsdagens middag.)
  • 3 stk rød paprika
  • 250g sjampinjong
  • Pepper & salt
  • 3 ss BBQ saus
  • 200g gram revet ost
  • En pakke med små / medium store tortillaer
  • Olje til steking

Lite forord

Når det komme quesadilla så er det ikke noe bestemt mengde av eller type fyll. Om du ønsker så kan du bytte ut paprika eller sjampinjong med andre typer grønnsaker. Eller kanskje bytte ut kyllingen med tofu isteden om du skulle ønske en vegetar variant av oppskriften.

Instruksjoner

Trinn 1

Forbered grønnsakene ved å skjære dem i strimler. Brun kyllingen og legg til paprika og sjampinjong og stek det med kyllingen i en stekepanne (Helst en som er minst like stor som tortillaen din). Legg til salt og pepper. Til slutt når grønnsakene har stekt sammen med kyllingen så legg til 3 spiseskjeer med BBQ saus og bland det inn med kyllingen og grønnsakene.

Trinn 2

Nå som du er er ferdig med å lage fyllet så legger du det til siden i en liten bolle eller fat. Rengjør stekepannen fordi den skal nå brukes i neste steg hvor du skal steke quesadillaen.

Trinn 3

Sett stekepannen på stekeovnsplaten og skru på varmen til en lav medium (3-4 av 10). Ta fram en tortilla og legg til fyllet du har tidligere laget på halve siden av tortillaen. Legg på ønsket mengde med ost oppå fyllet og brett den urørte siden over og legg den i pannen til steking. Følg med på den helt til underlaget har blitt brun. Når du ser at den siden som er under er ferdig å steke så flipper du den og bruner også den andre siden av quesadillaen. Når denne siden er ferdig så er det bare å ta den ut av pannen og legge den på en skjærefjøl og dele den i to.

Trinn 4: Servering

Anbefaler å servere det med en sidesalat av noe slag sammen med limebåter. Det passer også å ha noe rømme til maten som kan brukes som dipp til maten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *