Kommende eksamener og dårlig motivasjon? –Her er noen tips

Kommende eksamener og dårlig motivasjon? –Her er noen tips
Bilde av Høgskolen. FOTO: Karianne Juliussen

Dårlig motivasjon og kommende eksamener er en kjip situasjon å befinne seg i. Jeg er sikker på at alle studenter kan kjenne seg igjen i dette! Derfor ønsker jeg å dele noen tips som kan gjøre eksamenstiden litt enklere og motiverende.

Eksamenstiden er en krevende tid for studenter, det er det ingen tvil om! Noen er flinke til å jobbe jevnt med fagene gjennom hele semesteret- Også er det studentene som gjør alt like før det nærmer seg! Sistnevnte vil nok kjenne ekstra på stress og nerver rundt eksamen.

kjære medstudent prøv å ikke få panikk!

Det finnes metoder som kan hjelpe på motivasjonen- det første jeg ønsker å nevne er å ikke sitte for lenge å lese eller skrive. Informasjonen går ikke inn hodet hvis man sitter for lenge med fagstoff. Kom deg ut og få deg frisk luft!

Et annet råd er å jobbe sammen med noen! Snakk sammen og samarbeid om eksamenen. På den måten får man flere innspill og tanker om hvordan man kan løse eksamensoppgaven. Det kan hjelpe veldig når man sitter og stresser i sitt eget hodet. Samtidig gjør man noe sosialt, dette er veldig godt for oss studenter som iblant føler oss alene om eksamensnervene.

Gjør deg ferdig med en ting før du begynner på noe annet, da blir det lettere å holde oversikt over hva du har gjort og hva du driver med. Før du vet ordet av det har du plutselig gjort mye mer enn hva du trodde! Oversikt og kontroll er gull verdt når man jobber med eksamen.

Bilde av Høgskolen. FOTO: Karianne Juliussen

Ta deg pauser jevnt mens du jobber. Da holder du ut med å jobbe lenger med fagstoff! Det er lurt å sette opp en timeplan slik at du får en rutine med arbeidet. Husk å inkludere matpauser også. Rutiner er godt og trygt å forholde seg til under eksamen. Har du dette under kontroll vil du slippe å sitte oppe om natten å panikklese. Søvn, mat og drikke er utrolig viktig når man bruker hjernen mye over flere dager!

Har du deltidsjobb vedsiden av studiene anbefaler jeg deg på det sterkeste å planlegge godt med kolleger og sjefen. Si ifra i god tid om at du har eksamener du må jobbe med! Da avlaster du deg selv en god del med stress og frustrasjon- du trenger faktisk hvile imellom slagene.

Møt venner! Det tenker jeg er veldig viktig, gjør noe positivt i stresset slik at du kan koble av. Det er ikke bra å sitte isolert med fagstoff over flere dager. Kom deg ut og finn på noe- da blir det mye bedre for deg å begynne å studere igjen etterpå. Å finne på noe positivt i en stressende tid løfter av press og stress.

Med disse enkle tipsene håper jeg du vil møte en god eksamenstid! Husk å ta vare på deg selv. Det skal nok gå bra! Dette klarer vi, lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *