Jula i pandemien nærmer seg med stormskritt

Jula i pandemien nærmer seg med stormskritt
Foto: Annie Spratt

Jula nærmer seg med stormskritt, og midt i en pandemi er det sikkert noen som lurer på hvilke juleaktiviteter som man kan drive på med da?

I forbindelse med dette har jeg intervjuet Forfatter Siri Abrahamsen, Sykepleierstudent Maren Lande,  og min Bestefar, som har noen tips til noen juleaktiviteter som dere kan drive på med ute og inne i denne pandemien.

Selv om vi er midt i en Pandemi, så klarer vi dette vi. Det er viktig å  ha fokus på å finne løsninger til juleaktiviteter som vi kan gjøre, enn hva vi ikke kan gjøre i denne tiden. Når jeg tenker meg om, så er det mye spennende, fine og morsomme aktiviteter som vi Studenter kan gjøre enten alene eller sammen med våre nærkontakter.

Her om dagen, så ringte jeg til min Bestefar og spurte om hvordan han opplevde pandemien og om han hadde noen forslag på hvilke aktiviteter som vi studenter kan gjøre i helga og i jula, og det han nevnte var at:

Det er hyggelig å få en telefon fra barn og barnebarn, for det er viktig å  høre hvordan dere har det  selv i denne tiden. Det er en måte å være sosial på samtidig som du bidrar til en felles dugnad for å stoppe og senke smitten.

Det trenger ikke være en lang samtale, men det viktigste er at det er noen som bryr seg. Det er viktig at vi alle viser kjærlighet og omsorg for hverandre, og at vi tar vare på hverandre i denne sitasjonen som vi befinner oss i.

Har du en mulighet til å ringe dine Besteforeldre, så er det en god ide å gjøre dette både i juletider og ellers.


Foto: David Grandmougin 

 I tillegg til å ringe Bestemor og Bestefar, så er det hyggelig å ringe og venner andre i familien, så hvis du en dag har en person i tankene dine, hvorfor ikke sende en hyggelig melding eller ringe?  

Jeg var også heldig å fått intervjuet Sykepleierstudent,  Maren Lande om hvilke koronavennlige juleaktiviteter vi studenter kan drive med, og dette er det hun svarer:

Bilde av Maren Lande. Foto: Privat.

Ta med deg et par venner, eller familiemedlemmer å gå ute i skogen, ta med deg grillpølser, og tenn bål.

Bilde av bål. Foto: Celina Engen

Inviter en venn hjem på en 3 retters middag, eller se en koselig film. Man kan ha spillkveld med sine utvalgte nærkontakter, og  binge watche favorittserien din en helg.

  • Lær deg en ny hobby
  • Børst støvet av gitaren til faren din
  • Lær deg et nytt språk (Duo lingo funker fett.)
  • Eller hva med å pusle puslespill en Fredagskveld?

Foto: Siri Abrahamsen

Jeg var også heldig å få et intervju med Forfatteren Siri Abrahamsen.

Spørsmålene kan du lese under.

  1. Har du noen tips til koronavennlige juleaktiviteter studenter, som de kan gjøre ute eller inne, alene eller sammen med sin valgte Kohort gruppe?-

Siri: Del oppskrifter og lag noe god mat sammen med gjengen din. -Klem klemmevennen din lenge og ofte – Sett små lys på trappene til dem som bor rundt der du er med en liten julehilsen – Skriv nyttårsbrev til noen du bryr deg om – send i posten nå. – Lag en takknemlighetskveld, der dere deler hva dette året har lært dere, hva dere er glade for og hva dere setter pris på. – Rydd i tingene dine og gi bort til dem som kanskje trenger det mer enn deg. – Send 10 oppmuntringer på snap. – Ring en venn – Ring en gammel slektning – Ta på favorittsangene og dans alene eller sammen. 

2. Du er blant annet Forfatter og Foredragsholder, hvilke bøker vil du anbefale for studenter i for eksempel juleferien?

Anbefaler boken Joy fra Dalai Lama og Desmond Tutu, den er fantastisk og gir så mange gode tanker om livet!

3. Har du noen juleaktiviteter som du pleier å drive på med i jula?

Jeg elsker å se de samme julefilmene år etter år. I fjor kom en ny som jeg liker – Klaus heter den. Anbefales selv om den er laget til barn. Love actually og the Holiday + Bridget Jones er jeg også fan av.

4. Har du noen tips til hvordan man kan starte å skrive en bok, hvis man ønsker å bli Forfatter?

Det er bare å begynne å skrive det. Skriv litt hver dag. Finn ut hva du ønsker å dele med andre og skriv om det. Det trenger ikke å være bra fra start – bare start!

5. I boka Gleding med Lykke og Wilmer, så finner de ut at de har en superkraft, og det er som du skriver ‘nemlig kraften i å glede andre.’

 Har du noen tips til hvordan vi Studenter kan spre glede til hverandre og oss selv i denne koronasituasjonen?  

  • Lag deg en liste over alt som gir deg glede og energi, lag deg også en liste over alt som stjeler glede og energi fra deg – gjør mer av det første, mindre av det andre. Min ja liste er: En kopp te, notatbok, lese bok, gode samtaler, musikk, være med venner, lære noe nytt, jobbe med gleding, trene, lage god mat, rydde, gå tur i naturen. Min nei liste er: sukker, shopping, scrolling på sosiale medier.

6. Har du noe mer du ønsker å legge til eller dele med oss studenter? Jeg ønsker å si til dere at vi alle har våre utfordringer. Livet er godtvondt. Når vi deler gleder blir de sterkere, når vi deler sorger blir sorgen mindre. Du er aldri alene i verden. Tør å snakk mer om hvordan du har det på vondt men også på godt. Finn din gjeng som er like rare som deg – vit at du er superbra og akkurat som du skal være. Livet gir oss mange muligheter. Også vil jeg si – bra jobba i år. Jeg heier på dere og husk at det er lys i tunnelen. Årene fremover kan kun bli en opptur. OG husk at det du gir til andre kan ingen ta fra deg. Den største gleden vi kan ha, er å gjøre andre glad ❤

På instagram deler jeg mye om dette på @siri.abrahamsen og på @gleding.no sees gjerne der?

Alt godt til deg og dere – og ønsker om en fredelig og fin jul.

Vi i Broen Studentavis ønsker dere God jul og godt nytt år, og vi gleder oss til å høre fra dere i 2021.

Ta vare

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *