Hvorfor bry seg om en Studentavis?

Hvorfor bry seg om en Studentavis?
Presentasjonen av Broen Studentavis ved Studentparlaments avsparket 2020 

Hvorfor bry seg om en Studentavis?

Det er ikke et dumt spørsmål. Vår tid er begrenset til 24-timer per dag, der en tredjedel skal helst gå til søvn, ikke at det nødvendigvis er en realitet i mange studenters hverdag. En turbulent blanding av forelesning, eksamen, oppgaver til innlevering tar også opp en god del av dagen. Når du da legger til et sosialt liv, jobb, familie, hobby og trening har vi svært lite tid til overs. Spørsmålet er da, hvorfor skal du som student bruke tiden du har igjen på en Studentavis?

La meg først gi dere et innsyn i min hverdag, og hvorfor jeg valgte å stifte Broen. Min tid som student ved HiØ er ikke lang, jeg har studert Statsvitenskap her i drøyt et halvår. Men selv om jeg ikke har vært student her lenge har jeg rukket å forelske meg i Høgskolen. Jeg kommer til å se tilbake på tiden min her i et svært positivt lys. Men blant alle skolens kvaliteter, er det fortsatt rom for forbedring. Det er fortsatt rom for å gjøre studentopplevelsen her bedre og vi som går på skolen nå kan styrke samholdet på skolen. En Studentavis, direkte av og for studentene ved HiØ, er et steg i riktig retning for en bedre opplevelse, hverdag og miljø for Studentene på HiØ.

Som dere sikkert alle vet så sliter HiØ med kommunikasjon. Jeg ville faktisk gått så langt som å si at kommunikasjon er den største utfordringen de fleste møter i studenthverdagen. Har hørt studenter, forelesere, medlemmer av ledelsen og medlemmer i Studentparlamentet klage på hvor utrolig vanskelig det er å holde seg oppdatert. Det er litt flaut å tilstå, men det tok meg faktisk over en måned å skjønne hvordan Canvas funket, og det tok meg enda lenger tid å skjønne at jeg faktisk burde sjekke skolemailen min regelmessig. Det er via skolemailen du får vite om mange av arrangementene og studentaktivitetene på Høgskolen! Grunnen til at vi har Fadderukene er for å gi nye studenter muligheten til å bli kjent med studentlivet her. Måten informasjon blir spredd på Høgskolen nå er ikke tilstrekkelig. Jeg har troen på at Studenter har lyst til å engasjere seg og delta, men dette blir jo umulig når man ikke vet hva og hvor ting skjer! Dette problemet ønsket jeg å bidra med løsning til gjennom Broen, som med hovedmål skal gi alle studenter en taleplattform hvor de kan snakke fritt, være senteret og hjertet av Studentmassen på HiØ og skal skape grunnlaget for engasjement i Studentmiljøet. Å forbedre kommunikasjonen og studentmiljøet på HiØ var grunnen til at jeg stilte til Studentparlamentet, og det er grunnen til at jeg nå ønsker å stifte Broen!

Broen Studentavis tilbyr studentene ved HiØ noe vi for øyeblikket mangler, nemlig en plattform der vi kan uttrykke oss fritt til våre medstudenter på tvers av alder, bosted, bakgrunn og linje. En studentavis er ikke bare enda en plattform for å formidle informasjon, det er stemmen til studentmassen. Vi velger selv hva som skal stå i avisen. Vi kan uttale oss fritt om det vi selv er interessert i! Vi kan skrive artikler om de beste utestedene i Halden & Fredrikstad eller billige og enkle matoppskrifter. Men det gir oss også muligheten til å fremme seriøse saker til debatt som er viktige for Studentene som kantinepriser, obligatorisk oppmøte og studietilbudet på Høgskolen. Målet vårt er å gjøre det enkelt og smertefritt å bli hørt som student på HiØ.

Men en Studentavis er ikke et magiskverktøy som løse problemene på Høgskolen, selv om det er et steg i riktig retning for en mer engasjerende og spennende studenthverdag! Det krever engasjerte og dyktige studenter som er villig til å arbeide mot en bedre hverdag på HiØ. Redaksjonen er allerede bygget opp av flere studenter som passer den beskrivelsen, men for å virkelig forandre ting trenger vi støtten deres. For at en Studentavis skal overleve så er det ikke nok med en håndfull engasjerte Studenter villig til å drive prosjektet. Det krever studenter som er villig til å gi prosjektet en sjanse. Vi trenger studenter som er villig til å skrive inn til oss på Facebook & E-post, slik at vi kan få en dialog med dere. Vi trenger studenter som er villig til å jobbe med oss og forme studentavisen, som har lyst til å sette sitt preg på Broen Studentavis. Alle i Broen er studenter ved Høgskolen, som også har eksamen, arbeidskrav og obligatoriske innlevering, men at vi gjør det vi kan og det vi har tid til er nok.

Broen Studentavis vil styrke samholdet på Høgskolen, det gir oss en plattform hvor vi kan uttrykke oss. Bedre samhold blant studentene vil skape en sterkere og tydeligere studentkultur, som igjen fører til en bedre studenthverdag – og hvem har ikke lyst på det?

Dette prosjektet har oppslukt tiden min de siste to månedene, og jeg snakker for hele redaksjonen når jeg sier at vi er endelig klare til å fortelle dere om Broen! Dette er noe jeg brenner sterkt for og noe jeg vil kjempe hardt for så lenge jeg går på Høgskolen med dere. Jeg dedikerer tiden & energien min ikke bare fordi det er gøy, som det absolutt er, men fordi jeg har et ønske om å gi tilbake til Høgskolen og studentene – slik at flere trives like godt som jeg har gjort det.

Vi planlegger å lansere Studentavisen den 14. Februar, for å oppnå dette trenger vi støtten deres ! Hvis du tenker at dette høres spennende ut, hvis du har et ønske om å bidra til en bedre studenthverdag ved å delta i avisen eller ved å skrive inn en artikkel så ta kontakt via E-post, Instagram eller Facebook!

Tusen takk for tiden deres,

Mvh.
Kasper Solberg Lislevand, Redaktør – Broen studentavis

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *