Hvordan tjene penger fra telefonen din under lockdown

Hvordan tjene penger fra telefonen din under lockdown

Vi står nå ovenfor nok en ny smittebølge, og de samme strenge restriksjonene som vi så tidligere i år henger over oss nå som en mørk sky. Stadig flere fritidsklubber, arrangementer osv. stenger ned – og for mange betyr det at de mister arbeidsplassen sin. Som studenter har vi gjerne noe begrenset økonomi fra før, og det å miste en deltidsjobb kan være ganske avgjørende og frustrerende for mange. Men tvil ikke, under gir vi deg noen tips til hvordan du kan tjene penger under lockdown.

 1. Frilans arbeid kan vise seg å være svært lønnsomt for mange mennesker. Men hva er egentlig en frilanser? En frilanser er en person som ikke har en fast arbeidsgiver, men som tar på seg oppdrag fra flere forskjellige arbeidsgivere. Arbeidsmulighetene innenfor frilans er virkelig endeløse, og det kan være alt fra:

  • Oversettelse av språk.
  • Designing av logoer og annet visuelt arbeid.
  • Rettskriving av dokumenter.
  • Tekst-, og bokforfattere.
  • Video redigering.
  • Tegning av ulike motiver.
  • Voice-overs

  Men også så utrolig mye mer. Det finnes flere nettsider hvor du kan opprette en bruker for å markedsføre tjenestene og produktene dine. To nettsider du kan vurdere å begynne med er Fiverr, og UpWork. Disse er ganske brukervennlige, og dermed relativt enkle å komme i gang med.

  fiver. tm logo
  upwork tm logo

  Frilans arbeid gjør at du selv kan velge akkurat når og hvor du vil jobbe, og du trenger ikke svare til en overordnet sjef.

  Husk: Arbeid som dette kan være veldig relevant i ulike jobbsammenhenger i framtiden. Dette er derfor ikke bare arbeid som er lønnsomt i form av penger, men som også gir deg nyttig erfaring når du skal søke jobb senere.

 2. Shutterstock er en svært populær amerikansk nettside som tilbyr arkivbilder, arkivvideoer, og arkivmusikk. Om du er interessert i noen av de nevnte temaene, kan du selge filene dine på ShutterStock – du vil da motta en viss sum hver gang en person kjøper produktet ditt. Trikset her er å konstant levere filer som er av god kvalitet, slik at forbrukerne kan benytte seg av det du har distribuert. Husk at dersom en person kjøper produktet ditt har du fraskrevet deg rettighetene til filene dine; du vil dermed ikke være ene-eier av det du har laget.

  shutterstock tm logo
 3. I vår digitale verden er det svært mange businesser der ute som bruker sosiale medier aktivt for å markedsføre produktene dine. Stadig flere og flere søker derfor etter mennesker som forstår seg på sosiale medier, og kan bruke de ulike plattformene effektivt. Sosiale medier manager er derfor en jobbstilling som kan være aktuell for mange av dere. Dette kan være både heltid, og deltid – helt avhengig av hva du søker etter. Jeg anbefaler imidlertid å lese deg opp på SEO, og ulike markedsføringsmetoder dersom du vurderer å søke på en slik jobb; jo mer du kan, jo mer aktuell er du for arbeidsgiveren. Bare på LinkedIn ligger det nå 27 aktuelle slike stillinger ute, så mulighetene er mange innenfor dette feltet også.

  Dette er også en jobb som er veldig relevant å nevne på en eventuell CV.

 4. Og selvfølgelig, en god måte å tjene litt ekstra på er ved å selge gjenstander du ikke lenger trenger. Dette kan du gjøre effektivt igjennom plattformer som Finn, og Tise.

Og med det ønsker vi deg masse lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *