Hvordan holde seg i form under under lockdown

Hvordan holde seg i form under under lockdown
Kreditering: Jonathan Borba, Unsplash.

Som følge av økt spredning av det muterte koronaviruset holder treningssentrene i Viken stengt for tiden. Treningsmotivasjon er noe som er vanskelig å opprettholde selv under «normale» forhold, og da spesielt i situasjonen vi nå står ovenfor. Med nok en lockdown hengende over oss er det viktigere enn noen gang å ta vare på vår psykiske helse i form av fysisk aktivitet. Under får du noen råd til hvordan du kan gjøre nettopp dette.

Gå /Jogge / Løpe

Lockdown er en super mulighet til å sjekke ut noen av de flotte turterrengene i din hjemby. Ved et par tasteklikk kan du finne lokale tur-skatter som du ikke visste om tidligere. Dessuten er dette en utmerket måte å omgås med dine nærmeste på, og likevel kunne holde god avstand fra hverandre.

 «Runkeeper (..) », og «Running Walking Jogging(..)» gir deg muligheten til å følge med på faktorer som tid, distanse og hjerterytme når du er på tur. For de som ønsker å følge framgangen sin er dette en enkel, og oversiktlig måte å gjøre det på.

App for jogging
En annen app for jogging

Husk at det er kaldt for tiden – kle dere etter været.

Få insperasjon

Er det noe du alltid har hatt lyst til å prøve, men aldri har fått mulighet eller tid til? Det finnes utallige «Tutorials» på YouTube angående alt fra Taekwondo til Breakdancing. Aldri før har det vært så lett å lære seg nye ferdigheter, og tilegne seg ny kunnskap.

SkillShare er en plattform hvor du kan betale en sum årlig for å få tilgang til pedagogiske videoer fra eksperter innenfor forskjellige felter. Her er det ekstremt mye å hente, spesielt hvis du ønsker å spesialisere deg innenfor noe.

I tillegg til dette finnes det også mange tusen generelle treningskanaler og treningsvideoer på nett, under liker jeg til noen av mine personlige favoritter som absolutt er å anbefale.

Blogilates

Cassey Ho lager videoer som fokuserer på ulike muskelgrupper. Dette gjør at det er svært enkelt å finne akkurat det du ønsker å jobbe med på kanalen hennes til enhver tid.

The Fitness Marshall

Caleb Marshall lager dansevideoer i høy intensitet. De er enkle å følge, og veldig gøy å utføre.

Body Project

Body Project lager videoer som både fokuserer på hver enkelt muskelgruppe i kroppen, men også videoer som fungerer som en treningsøkt for hele kroppen. Øvelsene utføres til musikk, noe som gjør at de blir morsommere å følge.

Fitness Challenge

Det er mange utfordringer å velge mellom på nettet. De går over X antall dager hvor hensikten er å bli så god som mulig på en spesifikk ting, øvelse eller aktivitet over denne tidsperioden. Dette kan være alt fra fleksibilitet, til styrke. En slik utfordring kan være krevende, men det kan også gi deg perspektiv på hvor mye du faktisk kan klare om du gir jernet, og virkelig går inn for noe.

Dere har trolig hørt disse tipsene før, men vi synes det er essensielt å fremme fysisk aktivitet i en slik periode som vi er i nå. Voksne mennesker anbefales 150 minutter med moderat fysisk aktivitet hver uke ifølge LHL (Landsforeningen for hjerte- og lungesykdom). Studier viser at vår psykiske helse er tett knyttet sammen med vår fysiske helse (Helsenorge). I en tid hvor alt er litt ekstra tungt og sårt kan det derfor være lurt å unne seg litt daglig velvære. 20 Minutter hver dag med en aktivitet av ditt ønske er derfor ypperlig for å ikke bare holde deg i form, men også sørge for at psyken din holder seg oppe i en ellers krevende periode.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *