Høgskolen har gått fra valgt til ansatt rektor

Høgskolen har gått fra valgt til ansatt rektor
Rektor Lars-Petter. FOTO: Bård Halvorsen, HiØ.

Høgskolen i Østfold har gått igjennom en omorganisering av de ansatte, og fra august 2021 skjer det flere endringer som også har stor betydning for oss som er studenter.

Fra valgt til ansatt rektor

For en tid tilbake var dette et tema for høgskolestyret om det skulle gå fra valgt til ansatt rektor. Det har kun i 1 kort periode vært ansatt rektor ved Høgskolen i Østfold, dette i. 2003-2007, ifølge Fredriksstad Blad.

Vedtaket for ansatt rektor ble 8 stemmer for og 3 imot. Studentene og rektor selv stemte imot forslaget og gå fra valgt til ansatt rektor.

Like før jul, 17 desember, hadde høgskolestyret igjen et nytt møte, agendaen for dette møtet var blant annet og ansette en ny rektor. Det var totalt 3 kandidater igjen, i starten var det totalt 5, men to av kandidatene trakk sitt kandidatur.

Høgskolen har vedtatt at, Lars-Petter Jelsness-Jørgensen til å fortsette i sin stilling som ansatt rektor fra 1.august til og med 31.juli 2025.

Ifølge hjemmesidene til HiØ var det enstemmig vedtatt.

– Jeg er selvfølgelig beæret over tilliten. Høgskolen er en viktig utdannings – og forsknings-aktør i regionen som har potensial til å løfte seg videre i årene som kommer, sier Jelsness-Jørgensen til Fredrikstad Blad.

Broen studentavis er svært spente på hvordan dette vil være for Høgskolen i det lange løp, og om vi vil merke store endringer. Vi vil følge prosessene som skjer fremover, og holde leserne våre oppdaterte!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *