HiØ med info om Korona

HiØ med info om Korona
Skrevet av Sarah Naomi Lunner

Korona-Viruset inntraff Norge for noen få uker siden, og allerede er det 629 smittede mennesker i Norge totalt, og det er forventet de nærmeste dagene at dette tallet øker betraktelig.

I vårt fylke, Viken, er det 160 smittede, men skal vi ta utgangspunkt i det gamle Østfold, har vi omlag 23 smittede. Og FHI (Folkehelseinstituttet) vil jevnlig komme med oppdateringer på nyttig informasjon for befolkningen. 

Det er mange studenter som snakker om dette viruset i gangene ved HiØ, og derfor er det viktig å komme ut med informasjonen om at en krisestab har jobbet jevnlig med hvilke tiltak studenter og ansatte ved HiØ skal iverksette ved en situasjon som har oppstått nå hvor så mange nordmenn er syke. 

For er det noe HiØ vil forhindre er det at korona-viruset skal spre seg til studenter og ansatte.

HiØ har opprettet en egen side under “livet rundt studiet” eller link her: https://www.hiof.no/om/aktuelt/aktuelle-saker/2020/informasjon-om-coronaviruset.html

Informasjonen som legges ut her er veldig viktig og følge med på, og for å holde seg oppdatert på situasjonen. 

Dersom du har fått påvist smitte eller av helsevesenet er satt i karantene, ber HiØ om at du gir beskjed til nærmeste leder (ansatte) eller studieleder (studenter). 

Undervisning og praksis, samt eksamen:


– All undervisning torsdag 12.mars samt fredag 13.mars avlyses for alle studenter ved HiØ, og undervisningen vil fra mandag 16 mars være nettbasert, inntil ny beskjed er gitt, opplyser HiØ på sitt nettsted.

Det opplyses videre om at eksamener vil bli gjennomført 12 og 13.mars som vanlig.

Når det gjelder tilstedeværelse på Campus, oppfordrer ledelsen at ikke studenter samles i større grupper. Og at man er nødt for  og følge med på oppdateringer på HiØ sine hjemmesider.

Ansatte og studenter som har planlagt private reiser:

HiØ anbefaler alle studenter og ansatte sterkt at private reiser unngås så langt det lar seg gjøre. Dette gjelder også reiser til nabolandene våre som Sverige og Danmark. Dette blir kun gjort for å forhindre virusspredning. 

Men har du kommet nylig hjem fra et land eller sted som har hatt større spredning, skal ansatte ha hjemmekontor i 14 dager, og studenter skal heller ikke oppholde seg på campus på 14 dager.

Er du allerede på reise? 

  1.  Følge instrukser fra lokale myndigheter
  2. Vi oppfordrer alle til å følge UDs reiseråd på området, og sjekke disse ofte. Utenriksdepartementet fraråder reiser til Hubei-provinsen som ikke er strengt nødvendige. Reisende bør følge med på UDs reiseinformasjon samt nyheter, da situasjonen raskt endrer seg.  
  3. Føler du deg dårlig, ha lav terskel for å oppsøke medisinsk hjelp. Det anbefales telefonkontakt med helsepersonell før man oppsøker lege.
  4. Høgskolen i Østfold har inngått en beredskapsavtale med Sjømannskirken for både studenter og ansatte. De har et globalt nettverk av medarbeidere som daglig hjelper nordmenn i små og store kriser i utlandet.

Kontaktinformasjon om du har spørsmål: 

Helsenorges informasjonstelefon: 815 55 015

Om du tror du er smittet, ta kontakt med fastlege eller legevakt; 

Legevakt Fredrikstad (korona nummer): 69 38 11 08

Halden kommunes informasjonstelefon: 48885200

Legevakt Halden og Fredrikstad for ordinære henvendelser:116117

For ansatte og studenter ved HiØ:

korona-informasjon@hiof.no

Bruk e-postadressen over for avklaringer og spørsmål rundt håndteringen rundt beredskapen i forbindelse med koronaviruset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *