Her gir de deg gode råd når du skal ut i arbeidslivet

Her gir de deg gode råd når du skal ut i arbeidslivet

Foto: Studentparlamentet i Østfold

10. februar dukes det for årets studieseminar!

Årets studieseminar har gjester Adrian Lund, Kadafi Zaman, Per Henrik Stenstrøm og Vemund Varg som kommer og forteller om sine erfaringer i arbeidslivet, og i tillegg kommer Karrieresenter Østfold. Alle disse skal komme og snakke om arbeidslivet, og hva du som student trenger å forberede deg på.

Hele dagen er satt av til dette seminaret, som betyr at denne dagen også er undervisningsfri, og gir mulighet for de aller fleste å delta!

Dette er hva Sarah Lunner, leder i Studentparlamentet hadde å si om seminaret:

Hva er målet med studieseminaret?

Målet med studieseminaret er at studenter skal sitte igjen med mere informasjon om hvordan arbeidslivet er, enn før de kom på seminaret. Vi får inn en rekke gode foredragsholdere som har forskjellig vinkling på temaet arbeidslivet, som vi tror er veldig bra.

Det er fjernet antallsbegrensningen på arrangementer med faste, tilviste plasser. Betyr dette at vi kan se fram til et fysisk arrangement?

Vi skulle gjennomføre arrangementet som fysisk uansett, men før med kun 120, nå kan vi åpne for 250, vi gleder oss kjempe masse til å se mange studenter og ansatte på seminaret 10 februar

Hva kan man se fram til hvis man melder seg på arrangementet?

En god blanding av humor, og gode innspill og erfaringsutveksling fra foredragsholderne. Programmet favner bredt, så vi tror alle som deltar vil finne noe de liker. Foredragsholderne gleder seg også enormt til denne dagen! Dette virker til å bli en veldig lærerik og viktig dag som alle som kan burde komme på.

Vi har også samlet inn en liten oversikt over hvem som kommer, som du kan lese under:

Vemund Varg Hoem er sykepleier på Helsehuset i Fredrikstad, og har blitt kjent gjennom sin TikTok- og Instagram-konto hvor han går under navnet “helsebrosjan”. Her deler han hvordan det er å være sykepleier med satire og morsomme sketsjer. 10. februar kommer han for å fortelle litt mer om hvordan det er å være sykepleier, hvilke utfordringer det kan innebære, og snakke om sine beste tips og triks for studenter.

Per Henrik Stenstrøm kommer for å holde sitt foredrag “Hvordan takle idiotene på jobben”. Han har tidligere jobbet som både journalist, redaktør og programleder, og er nå ofte booket for å holde nettopp dette foredraget.

Karrieresenter Østfold startet opp i 2009 og har siden da tilbudt veiledning innenfor yrke og utdanning til alle i Østfold over 19 år. De kommer for å snakke om hva du kan gjøre som student for forberede deg og mer.

Kadafi Zaman er også en journalist, og det er nettopp dette han skal snakke om på Høgskolen. Gjennom årene har han dekket noen av de største norske og utenlandske hendelsene gjennom sin karriere, og skal dele disse erfaringene neste torsdag.

Adrian Lund har vært på Høgskolen før også, og skal snakke om motivasjon, motgang og komfortsoner. Adrian var i 2016 med på 71° nord, og har i tillegg syklet Norge på langs hele to ganger!

Hvis du ønsker å bli med kan du melde deg på her: https://nettskjema.no/a/230155