Gravid som student midt i en pandemi- Dette klarer vi!

Gravid som student midt i en pandemi- Dette klarer vi!
Journalist Kristina Johansen som har skrevet denne artikkelen.

Som gravid student midt i en pandemi er det å føle seg trygg en nødvendighet. Det kan være utfordrende å få til, derfor er god tilrettelegging og alternative løsninger utrolig viktig! Coronatiden har preget mange sin psykiske tilstand, også gravide- Jeg ønsker å dele mine erfaringer rundt dette!

Hva gjør man når graviditetstesten viser positiv- og tidspunktet passer ekstremt dårlig?

Et par måneder tidligere kom jeg hjem fra avbrutt utvekslingsopphold i Dublin, grunnen var et livsfarlig virus som krevde lockdown overalt i verden. Der sto jeg, 6 uker på vei i svangerskapet, og tenkte «hva gjør jeg nå?».

Bekymringene angrep meg, «kommer alt til å gå bra under graviditeten?», «hva skjer om jeg får Corona?». Ingen visste konsekvensene viruset kom til å føre med seg, for veldig mange ble hverdagen snudd på hodet i løpet av kort tid.

Journalist Kristina Johansen som har skrevet denne artikkelen. FOTOGRAF:Privat

Heldigvis for meg ble de fleste forelesningene gjennom nett, men noe fysisk oppmøte har det vært og blir videre. Det har hendt seg at jeg har vært redd for å møte opp i forelesninger med mye mennesker. Da har jeg informert fagansvarlig om det, og kommet med forslag til alternative løsninger- det har fungert godt. Hiof og mine fagansvarlige fortjener skryt, de er samarbeidsvillige og flinke til å tilrettelegge. God kommunikasjon, og planlegging har gjort studiehverdagen min trygg og gjennomførbar.

Helsetilstanden under svangerskapet har veldig mye å si for hvordan studietilværelsen blir, noen har mere plager enn andre. Det jeg har kjent mest på er humørsvingninger- plutselig sitter jeg på baderomsgulvet og griner uten å vite hvorfor! Utseende mitt har forandret seg en god del på kort tid, til tross for at dette er helt normalt har jeg opplevd dette som et problem.

Jeg rekker aldri å tilvenne meg hvordan jeg ser ut før jeg har forandret meg igjen. Heldigvis har jeg gode mennesker rundt meg som sier jeg gløder og er kjempe fin, da prøver jeg å se meg selv slik også, og det gjør situasjonen mye bedre.

Frisk luft og mosjon har gjort meg godt under svangerskapet. Konsentrasjonen og tilstedeværelsen i forelesningene har blitt bedre om jeg har fått gått meg en liten tur først. Samtidig er det godt for sinn og kropp å få strekt litt på seg, man blir sittende stille veldig lenge som student!

Jeg håper at de jentene som befinner seg i samme situasjon som meg har det godt og trygt. Det er mulig å ha det bra som gravid student midt i en pandemi – Mine tips er å ta vare på helsen både mentalt og fysisk slik at man har overskudd til studiene. Det er veldig lurt å ta en prat med fagansvarlige slik at man får god tilrettelegging og hjelp. Som gravid kan man føle seg veldig sårbar, spesielt i disse tider hvor alt er så usikkert. Derfor er det viktig å ha gode støttespillere som er der for deg.

Dette klarer vi, lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *