Fordeler med håndarbeid

Fordeler med håndarbeid
Foto: Ellen Sollie

Som student, er det viktig å finne på noe utenom skoletiden. Nå som vi er under enda en lockdown er det en perfekt mulighet å utforske nye hobbyer som respekterer smittevernreglene. Håndarbeid slik som strikking og hekling kan bidra til lavere blodtrykk, dempet angst og bedre hukommelse.

Når man holder henda opptatt, blir man automatisk mer avslappet som senker både blodtrykket og pulsen. Dette fører til dempet angst og depresjon da hjernen din har noe annet å fokusere på enn vonde tanker.

Når man holder på med strikking, er det litt som matte i og med at det er visse regler man må huske på. Man må holde tunga rett i munnen og huske på hvilken farge som kommer når, hvor mange masker og rader skal strikkes. Alt dette trener hukommelsen din.

Mange med kroniske smerter driver med håndarbeid for å slappe av. De blir mindre oppmerksom på smerten og tenker gjerne på noe annet enn det. Dette gjelder ikke bare fysiske smerter – som tidligere skrevet demper håndarbeid depresjon.

Å sitte igjen med et produkt du har håndlaget selv gir en spesiell følelse og en ordentlig selvtillitsboost.

For å starte med strikking og hekling finner man masse videoer på garnstudio.no og YouTube. Billig garn kan kjøpes på Nille, Europris og Panduro. Nå under lockdown er det noen garnbutikker som tilbyr bestilling og henting utenfor butikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *