Eksamen: – Dette kan du gjøre noe med, om du handler nå!

Nå som eksamen er rett rundt hjørnet, sitter flere studenter med mange tanker og følelser. Denne eksamenen blir nemlig annerledes enn det vi studenter er vant med, spesielt for første års studenter, som kommer rett fra videregående skole.
De fleste emnene i år har vært digitalt, og det har muligens vært vanskelig å orientere seg. Og i denne tiden ender man opp med å gjøre mye selvstendig arbeid. Det blir vanskelig å organisere seg å planlegge studiet, konsentrasjonen blir vanskelig , og man ender opp i en ond sirkel, hvor enn mister motivasjon og mestringsfølelsen.
I forbindelse med dette har jeg hatt anledningen til å intervjue den daglige lederen i Broen Studentavis, Kawser Mudey (26).
Kawser studerer Internasjonal Kommunikasjon andre året, og hun trives svært godt.
Hvordan går det med forberedelse til eksamen, Kawser?
– Det er veldig, veldig, veldig tungt. jeg opplever å ikke huske alt jeg har lært dette semesteret, men dette er kanskje bare en følelse, forteller Kawser underveis i intervjuet.
Vi spør derfor et oppfølgingsspørsmål om hvorfor det oppleves vanskelig.
– Jeg savner fysisk oppmøte, fordi jeg følte at jeg ble sett, fordi det er enklere å snakke om det som er vanskelig der og da. Jeg følte at jeg var en del av noe, jeg var en del av et fellesskap, sier hun videre.
Hva har du gjort for å komme ut av den tunge tiden?
Kawser har oppsøkt hjelp, og mulighet til å reflektere over problemstillingen som hun hadde. Hun har derfor oppsøkt råd hos SiØ råd og helse for å få bistand.
– Det var godt å få snakket med en som ser og lytter til det du forteller, forteller hun videre.
Kawser formidler videre hvordan opplevelsen hun har ved bruk av SiØ råd og helse. Hun forteller oss om en lettelse etter samtalen, og hun satte stor pris på muligheten til å snakke ut, og sette ord på det som var tungt og vanskelig.
Hvordan foregikk det hele?
– Alt startet med å bestille time gjennom nettet og deretter en digital videosamtale som varer i ca. 45 minutter, alt du trenger er en mobiltelefon eller en Pc, sier hun.
Det er viktig at alle dere blir ivaretatt på en best mulig måte, og en av de tingene jeg tenker på er vår psykiske helse. Alle har en psykisk helse, det er viktig å snakke om det. Nå er det ekstra behov i denne tiden vi er i med nye Regjeringstiltak.
Ensomheten øker i stor grad i befolkningen, og spesielt for oss studenter. Det er mørkere tider, men man skal alltid vite at man ikke er aleine om det.
Det går alltid an å snakke med en studiekamerat som man studerer med, eller ringe en venn. I korona-pandemien er det også positivt om man deltar på ulike sosiale sammenkomster digitalt.
Bruk dine fem nærmeste utvalgte til å hjelpe deg igjennom denne tiden her. Søk gjerne hjelp gjennom SIØ Råd og Helse. Der har dere en unik mulighet til å få hjelp og råd. Vi er heldige å være omgitt med teknologi rundt oss, og det er lov å savne og lengte etter den fysiske kontakten som for eksempel varme god klemmer. Siden det har oppstått en ny smitte bølge må må vi prøve å tenke positivt fremover, alt kommer til å bli bra igjen.
Du er aldri alene. Har du et behov for å snakke, så ta kontakt med SiØ.
De er her for å hjelpe deg om du har behov.