Dropp festen for å slippe Koronatesten

Dropp festen for å slippe Koronatesten
Koronapanndemi burde hindre festen... Foto: Unnsplash

Kjære alle studenter i Halden, og Fredrikstad. 

Vi er alle i en vanskelig tid, og mange av oss føler på ensomheten. Regjeringen har bestemt at vi skal møte maks 5 personer av gangen, og at vi skal minimere den sosiale kontakten. 

Det er vanskelig og sitte alene på rommet, alene hjemme,studere alene, og det er vanskelig og bestemme seg for hvem som skal være din nærmeste kohort. Men, det er så viktig at vi alle tar ansvar. Vi alle må ta ansvar slik at samfunnet kommer tilbake slik det en gang var. 

For at vi skal komme raskest mulig tilbake slik ting var før, er det viktig at vi alle tar den dugnaden. Da hjelper det ikke at du “bare” skal på den festen i et kollektiv i studentboligene, eller på en privat fest. Er den festen så viktig? Er den så viktig, at du vil risikere de du studerer fysisk med må i karantene og må sitte alene uten å besøke familien i julen? 

Det er full forståelig at mange ønsker å være sosiale, men er det så viktig å gjøre det fysisk? Det finnes så mange plattformer som gjør det mulig å snakke sammen, og se hverandre. Vi har Zoom, Discord, Messenger etc. Det finnes så mange muligheter for å være sosial, uten å måtte samles mange. 

Det er også mange studenter som tar pandemien seriøst, og begrenser sin sosiale omgangskrets, og tar en for laget. For de som er med på dugnaden og som er flinke til å følge smittevern er dette synd og oppleves som egoistisk at andre ikke tar pandemien like seriøst. 

Alle mennesker i samfunnet er i samme båt, og dermed bør vi alle ta oss sammen og unngå og dra på sosiale samlinger med for mange mennesker. Om vi tar oss sammen, vil det ta kortere tid til vi er tilbake til en normal tid, og kan dra på store sosiale samlinger og leve som tidligere.

Hva kan du gjøre?

I denne pandemien er det også mange muligheter til hva vi studenter kan gjøre hjemme, istedenfor å dra på fest. Hva med å ha danseparty i stua, ha mimekonkurranse, eller leke Beat for beat i kollektivet en Fredagskveld? Alt du trenger er youtube, spotify, noe å skrive på, en bolle med popcorn og deg selv, så er du klar for en hyggelig kveld sammen med dine venner. Og hvem vet, kanskje du blir den nye Beat for beat deltakeren i neste sesong? 

Det er viktig å heller tenke løsninger, og hjelpe hverandre sammen i denne tiden. Sitter du inne med en kreativ ide, eller en oppskrift som du kunne tenke deg å lage alene eller sammen med kollektivet, så er dette en unik og god ide å gjøre nå. Hva med å lage middag sammen på Facetime, dekorere rommet, eller se noen episoder av New Girl. (Tro meg, det blir ikke bare noen episoder.) 

Husk alle sammen, koronapandemien er over en dag, og for at den skal gå over fortest mulig – må vi alle ta oss sammen. Og det er så viktig at vi alle tar det samfunnsansvaret.

Ta vare.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *