Dette vil du ikke gå glipp av i uke 40

Dette vil du ikke gå glipp av i uke 40
Foto: Tumisu fra Pixabay

Neste uke begynner studieuke (også kalt høstferie) for mange, men skolen stenger ikke ned! Både i Halden og i Fredrikstad kommer det til å være arrangementer hele uka, så det er bare å rydde timeplanen og møte opp.

Vi har snakket med lederen i Studentparlamentet, Sarah, som har forklart oss hva som skjer og hva vi kan se fram til.

NB! Oversikt over hele aktivitetsplanen og forkortelser brukt finnes nederst i artikkelen

Hva er fokuset denne uken? Hva vil dere oppnå?

Fokuset denne uken er å skape et liv på campus, med spesielt fokus på psykisk helse. Nå har vi vært lenge på hvert vårt tue, så nå ønsker vi å skape et felleskap igjen for alle. Vi ønsker å inkludere alle studenter ved Høgskolen, man kan egentlig sammenligne det med en «mini» fadderuke. Vi håper å favne så mange som mulig.

Hva slags aktiviteter kan vi forvente denne uken?

​Vi har lagt opp til foredrag hver dag (mandag-torsdag). På tirsdag i Fredrikstad skal vi ha stand med Metalheads against bullying, SIØ, FO-studentene, NITO, Frivillighetssentralen, Schumpeter, Helix studentforening, Studentparlamentet og tilretteleggingsgruppen .

I Halden torsdag: Metalheads Against Bullying, helsestasjonen, SIØ, NITO, Frivillighetssentralen, HSS, Enigma, Tilretteleggingsgruppen, Studentparlamentet.

Standene vil foregå mellom 11-13:00 de dagene, og er tiltenkt å være et tilbud for studentene til å komme og snakke med de dem måtte ønske.

Konserten vi skal holde på Brygga Kultursal den 8. oktober blir veldig gøy, og vi håper studentene blir med. Dette arrangementet er kun for studenter ved HiØ – men vi tror dette blir veldig bra! Dette er et arrangement som vi gleder oss enormt til – og vi anser dette som et realt kickoff nå som koronarestriksjoner ikke er gjeldende lenger! Ruben og Petter (vokalisten i Halva Priset) gleder seg enormt til å holde konsert for studentene ved HIØ!!

Kan dere si litt kort om foredragene og hva foredragsholderene er kjent for?

I Fredrikstad:

Mandag 4 Oktober klokka 16:00 foredrag av Lars Erik Lund, Konserndirektør i Veidekke.

«Bedrøvet. Det er det ordet som best beskriver min sinnstilstand gjennom dagen. Jeg kan ikke huske sist jeg våknet opp uten å føle meg bedrøvet, trist eller på en eller annen måte nedstemt. Hver morgen kjenner jeg på en uro og kanskje til og med redsel. En ulmende følelse som sprer seg fra hodet og magen.

Jeg har alltid trodd at det er sånn det skal være. At det er slik alle andre har det. Jeg har aldri tenkt på det som symptomer på en mental lidelse. Men nå har jeg forstått at beskrivelsen av meg selv har en diagnose – depresjon. Ikke en lammende depresjon, der jeg tenker at jeg ikke orker leve lenger, eller at jeg bare vil legge meg tilbake under dynen, men en konstant følelse av nedstemthet, meningsløshet og håpløshet.»

Lars kommer for å snakke om sine erfaringer og dele sine beste tips med dere.

Tirsdag 5 oktober klokka 14:30-17:45 foredrag » innsiden ut» med studentleder Sarah Lunner og nestleder Kristin Kristiansen om det å være «barnevernsbarn» og bo i fosterhjem og veien dit de er i dag.

Tommy Sotkajaervi, psykologspesialist kommer også og holder et foredrag/sofaprat.

Temaene for foredrag med Tommy:

–         Hva er psykisk lidelse

–         Selvmordstanker som fenomen

–         Ensomhet og fellesskap

–         Perfeksjonisme/ selvfølelse

–         Søvn

–         Tanker og følelser

Alle arrangementene i Fredrikstad vil foregå på H-113

I Halden:

Onsdag 6 Oktober fra klokka 14:00 vil Leif Munkelien fra Metalheads against bullying komme og holde foredrag i Aud 2.

Mobbing finnes i alle samfunnslag og mange har smertelig erfart dette på kroppen. Noen har kanskje også bevisst eller ubevisst bidratt til mobbing. MAB mener det er essensielt med økt fokus på mobbing slik at barn, unge og voksne får den støtte og de verktøy de trenger for å både forebygge og håndtere en voksende problemstilling. De som lever og ånder for Metal og Rock `n Roll er blitt et synonym på det å være annerledes. Mange kjenner følelsen av å bli behandlet med lite respekt bare fordi vi ofte skiller oss ut fra normen og fordi vi har en sterk lidenskap for musikk og alternativ livsstil – Leif kommer for å snakke om tematikken mobbing.

Torsdag 7 Oktober fra klokka 15:00 kommer Adil Khan og holder foredraget sitt

Foredraget «Motstand = Styrke» har blitt omtalt som oppvekkende, usminket, brutalt, samfunnskritisk og ærlig. Adil snakker om hvordan hver enkelt av oss kan få kontakt med vårt sinn og den indre dialogen, som ofte kan jobbe imot oss. Dagens samfunn består av en sterk forventnings- og prestasjonskultur der det hele tiden er et stort jag etter suksess og bekreftelse. Adils imponerende CV har gitt store inntrykk av denne suksessen, men den indre tomheten Adil kjente hele livet er det han setter ord på i dag.

Det er et foredrag som skildrer en oppvekst med mobbing, rasisme, utenforskap, trusler, vold, sosial angst og ekstreme forventninger fra både foreldre, skole og miljø.

Problemstillinger i foredraget:

  • Hvordan negative opplevelser i oppveksten kan lede til positiv styrke og selvtillit som voksen?
  • Hvilken påvirkningskraft har media, influencere, kjendiser og brands på vårt selvbilde?
  • Hvordan du som medmenneske kan hjelpe de rundt deg som står utenfor sosiale og kulturelle settinger?
  • Hva kan du som ung gjøre med ensomhet, ekskludering og depresjon?

Foredraget vil være i Aud Max.

Påmelding for alle arrangementene her: https://nettskjema.no/a/217472

Fredag 8. oktober ( kun for studenter)

Det ble lagt ut 800 billetter for konserten med RUBEN OG HALVA PRISET, for studentene ved Høgskolen i Østfold.

Ved inngang fremvises gyldig billett og gyldig studentbevis.

PRIS: 175,- (inkludert gebyr)

MERK: arrangementet er kun for studenter ved Høgskolen i Østfold.

Link til billettene: https://www.ticketmaster.no/event/ruben-og-halva-priset-billetter/674023 (kode for å kjøpe billett har blitt sendt ut på mail til alle studenter)

AKTIVITETSPLAN

Mandag 4. oktober – Lars Erik Lund (Fredrikstad 16.00)

Tirsdag 5. oktober – » Innsiden ut» med studentleder og nestleder (begge barnevernsbarn) snakke om oppvekst og hvordan de har kommet dit de er i dag + Tommy Sotkajaervi (Fredrikstad 14.30)

Onsdag 6. oktober – Leif Munkelien (Halden 14.00)

Torsdag 7. oktober – Adil Khan (15.00 Halden)

Fredag 8. oktober – Ruben  og Halva Priset. (Brygga Kultursal – Halden

20.30 dørene åpner 19:45)

Forkortelser:

SIØ = Studentskipnaden i Østfold

FO = Fellesorganisasjonen

NITO = Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

HSS/FSS = Halden Studentsamfunn / Fredrikstad Studentsamfunn

HIØ = Høgskolen i Østfold

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *