Derfor er midtsemester evaluering viktig!

Derfor er midtsemester evaluering viktig!
Denne artikkelen er skrevet av Anette Fjeld. FOTO: illustrasjon fra Instagram-undersøkelse som ble gjennomført av Broen

Noen tenker «Endelig!» mens andre trykker direkte på slett uten å ofre disse skjemaene en eneste tanke.

Denne uka (uke 41) skal disse undersøkelsene tikke inn på student e-postene. Hvorfor disse skal fylles ut er det nok litt delte meninger om blant studentene, det skal vi prøve å opplyse nå. Etter en liten undersøkelse på Broens Instagramkonto var det 79% som skulle fylle ut skjemaene, 21% sa de ikke skulle gjøre det. Om dette hadde gjeldt hver klasse blir alle resultater representativt og gyldig for en klasse sin mening. Blir det for få som leverer kan ikke tilbakemeldingene som leveres inn brukes.

Poenget med disse anonyme undersøkelsene er å lytte til studentenes ønsker, meninger og innspill. Studentene på Høyskolen i Østfold har derfor muligheten til en viss grad å påvirke hvordan studiene legges opp. Blant annet har disse undersøkelsene sørget for økt bruk av studentassistenter og økt antall dyre pensumbøker til utlån på biblioteket. Så kanskje ett lite ønske om en liten forandring er verdt å bruke tre minutter på å fylle ut skjemaet?

Undersøkelsene analyseres internt på HIOF av studielederne, så om du skryter av en foreleser eller kanskje har en klage blir dette lest og tatt seriøst. Derfor er disse undersøkelsene så viktige, man står fritt til å si det man har på hjertet. Er man så fornøyd at man tenker «jeg er fornøyd, så de skjemaene bruker jeg ikke tid på» er jo det fint, men da får ikke skolen vite at du er fornøyd heller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *