Den ekte historien bak Annabelle

Den ekte historien bak Annabelle
Her ser du Annabelle slik hun blir fremstilt i filmene, til høyre ser du den originale Annabelle. Foto: The Hollywood Reporter

Halloween er rett rundt hjørnet og det er den perfekte tiden å se skrekk filmer. John Leonettis Annabelle skremte hele verdenen ikke bare med den skumle dukka, men også den sanne historien bak skrekken.

I Annabelle blir livet til paret John og Mia snudd på hodet etter de skaffer seg en dukke som presenterer en rekke satanistiske hendelser. Den ekte historien som inspirerte filmen er ikke like ekstrem, men kan få deg til å holde ekstra fast i dyna i natt.

Den ekte Annabelle dukka er en vanlig Raggedy Ann dukke med rødt garn som hår i kontrast til Annabelle i filmen som har porselen hud og store øyne som følger deg hvor enn du går. Dukka var en bursdagsgave fra en mor til en hennes 28 år gamle datter i 1970. Hun satt dukka på senga hennes og la merke til at hun forandra posisjoner fra å ha beina i kryss til å ligge på siden. Datteren og romkameraten hennes begynte å finne bakepapir på gulvet med meldinger på som «hjelp oss, hjelp oss», men de eide ikke bakepapir i huset. Dukka begynte å vise seg i forskjellige rom i huset uten å bli flyttet på og så ut til å blø på et tidspunkt. En dag kom en kompis på besøk og våkna til at dokka stirret på han og det føltes ut som han ble kvelt. Senere fikk han dype kloremerker på overkroppen.

Jentene hadde nå fått nok og kontaktet et medium og de hadde en seanse i huset. Da ble de introdusert til Annabelle Higgins, en ung jente som døde på eiendommen da hun var syv år gammel. Ånden fortalte hun følte komfort med jentene og ville være her og føle seg elsket. Romkameratene ga Annabelle «lov til å bebo dokka». Dette skulle de senere angre på.

Lorraine og Ed Warren fikk høre om dokka og kontaktet jentene. Paret har etterforsket over 10 000 paranormale hendelser, Amityville horror er en av de. De fant fort ut at ånden ville ikke bare være i dukka, men finne et menneske å besette. Annabelle ble med paret hjem, men det likte hun ikke. De unngikk å kjøre på motorveien og Ed måtte helle hellig vann på dukka for å få hun til å roe seg ned.

I dag bor Annabelle i en låst glassboks med skiltet «Warning, positively do not open» i The Warren’s Occult Museum i Monroe, Connecticut. En besøkende respekterte ikke advarselen og slo på boksen. Like etter han ble bedt om å forlate museet ble han drept i en motorsykkelulykke. Var dette en tilfeldighet eller var det Annabelle?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *