Covid-19 har påvirket oss studenter i stor grad…

Covid-19 har påvirket oss studenter i stor grad…

 Smittetilfellene i Norge har gått i bølger. Hverdagslivet vi engang kjente ble snudd på hodet.  Nye tiltak og forbud ble tilrettelagt i hele Norge og Høgskole I Østfold var ikke et unntak.

I Desember 2019 ble  det reportert et ukjent utbrudd i byen Wuhan i Kina. Det tok mindre enn en måned før det ble offisielt et internasjonal problem. Norge var like uheldig og fikk sitt aller første tilfelle av korona i februar. Men vi stengte for alvor ned landet 12.mars

Siden da har Nyheter og ulik media, samt alle former får norsk sosiale plattformer blitt jevnlig oppdatert av korona oppdateringer.

Høgskolen i Østfold har også iverksatt alle tiltak som er mulig får å hindre spredningen av Korona. To berøringsfri dispenser er satt ved hovedinngangene til høgskolen. I undervisningsrommene er det blitt markert annen hver sete så man kan ha en trygg avstand mellom hver person.

De fagene der det er for mange folk, eller som har mulighet til en annen løsning  har  blitt endret til digital undervisning. Mange av forelesningene foregår via ZOOM.

Dette har både fordeler og ulemper.

Det å ha hjemmeundervisning via Zoom er en lettelse får de som pendler. De  slipper å stå ekstra tidlig opp for å rekke buss/tog eller eventuelt de som kjører.

 Men det er også nok mange som savner å ha den rutinen ved å stå opp tidlig, dra til høgskolen og møte opp på forelesningen. 

Fordelene ved å ha forelesning digitalt er også at det er lavere terskel for de som har psykiske utfordringer også deltar i undervisning. Ulempen med å ha alt digitalt er at det i mindre grad blir dannet et klassemiljø, og interaksjon med andre studenter.

2020 har vært et veldig annerledes år helt sikkert.

Men hvis vi fortsetter det gode samarbeider mellom studenter og høgskolen som vedlikeholder tiltakene. Så kommer vi nok gjennom denne tiden også.

Broen sitt tips til alle studenter er:

  1. Møt opp på skolen, sitt å jobb med skole med venner, det er oftest lettere å jobbe på studiestedet enn hjemmefra.
  2. Lag kollokviegrupper – spør noen i klassen om de vil være med på det.
  3. Ta kontakt med foreleser, uansett hva det måtte være er de her for å hjelpe.
  4. Ikke delta på fester der det ikke er mulig å overholde smittevern
  5. Bli hjemme om du har forkjølelses-symptomer – ring også for å ta en Corona-test, for å være på den sikre siden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *