Covid-19: Frustrasjon og utmattelse

Covid-19: Frustrasjon og utmattelse
Foto: Unsplash

For hver dag som går blir man stadig mer lei av tiltakene. Man får ikke dratt på skole, kan ikke møte venner, får ikke dratt hjem til familie, og svenske-handelen er det bare å glemme. Er det noen ende i siktet?

Nå har pandemien rast over oss i over ett år og man begynner å føle det på humøret når staten tar ukonsekvente beslutninger og innfører tvilsomme tiltak. Vi har en statsminister som bryter sine egne tiltak for fest mens elever og studenter må være hjemme. Konstante forsinkelser i vaksineutrullingen gjør at Norge ligger langt bak mål, og man leser feil-informasjon overalt.

Hvor er vaksinen?

Dersom man er over 75 år og får covid-19, risikerer det mer utover helsen i forhold til yngre. Dermed har den yngre delen av befolkningen fått et stort ansvar å forsørge at man ikke sprer viruset til de utsatte. Dette gjelder selvfølgelig ikke bare de eldre, men også folk med andre underliggende helseproblemer. Derfor håper mange på at vaksinen vil bremse ned spredningen, og det begynner å haste. Helsepersonellet som er i kontakt med disse menneskene trenger vaksinen fort slik at vi ikke mister legene.

Hver eneste dag hører jeg: «Smitten øker, blant de unge og flere blir innlagt …», og jeg er lei. Ja, det stemmer at smitten øker, men skyld ikke på de unge, generalisering kommer ingen vei. Smitten øker over hele linja, litt også på grunn av vaksinering. Det sies at mange færre dør og det er færre smittede som har komplikasjoner. Mest sannsynlig fordi det er flere utsatte som får vaksinene sine. Forhåpentligvis er det ikke lenge til den utsatte delen av befolkningen blir vaksinert, og at de unge får sin dose. Men er det fortsatt lys i enden av tunellen?

Dårlig vaksine-dekning fører som oftest til nye mutanter av viruset, og de vil være immune mot vaksinen. Man vet ikke hvor utbredt viruset det kan bli, men jo mer tid som går, jo verre blir det. Og selv om vaksinen er på vei betyr det ikke slutten av pandemien. Spredningen vil fortsatt påvirkes av de som ikke er vaksinert, og ikke minst fra utlandet.

Min mening

For å bremse spredningen i Norge, er vi nødt til å ta vaksinen når vi kan. Det er utrolig at USA og Storbritannia nesten er ferdig-vaksinert mens vi har så vidt begynt. Ja, det er patetisk, og regjeringen bør skamme seg, kommunene bør skamme seg, FHI bør skamme seg, rett og slett på grunn av dårlig innsats. Vi, de unge og den generelle befolkningen, må fortsette å gjøre en god jobb med å vaske hender og holde avstand, og vi må gjøre vårt beste for å holde smitten nede til dere som har blitt som er folkevalgte klarer å få ut fingeren og gjøre jobben deres.

Jeg ser på dere som yter negativ verdi for resten av samfunnet. Dere hushaier med tomme leiligheter som grenseløst kaster bort penger som kunne bli brukt til å flere vaksiner. Det burde ikke være lov å eie mer enn ett hus/leilighet når det er mennesker som bor på gata, og halve Halden ser forfalt ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *