6 apper som hjelper matbudsjettet

6 apper som hjelper matbudsjettet

På en studentbudsjett kan det være vanskelig å planlegge handleturer og spare penger, men med disse seks appene kan du handle tilbudene og spare noen kroner.

Sulten

Karen Elene Thorsen – eller bedre kjent som Fattig Student – lanserte Sulten i 2021 for å hjelpe studenter spare penger i matbutikken. Appen inneholder oppskrifter og ukemenyer til studentvennlige priser delt i tre kategorier: vegetar-, sjømat- og kjøttmenyer. Ukemenyene inneholder fire middager som hjelper deg bruke opp det du har og minske matsvinn. Du kan oppgradere til Supersulten for bare 35 kroner i måneden eller 379 kroner i året og få enda flere oppskrifter og fordeler.

Mattilbud

Mattilbud samler alle tilbud fra alle matbutikk-kjedene i Norge på et sted. Denne appen er praktisk for å se hvilken butikk har tilbud på matvarene du trenger å kjøpe. Ved å handle på en annen butikk kan du fort spare en hundrelapp på de samme varene fra et annet sted.

Supercook

Vi tror alle at kjøleskapet er tomt når det egentlig er masse brukbart der. Supercook lager oppskrifter til ingrediensene du allerede har. Skriv inn hva du har i kjøleskapet, fryseren og matskapet og få tusenvis av oppskrifter som inneholder det du har. Dette minker matsvinn og du sparer penger ved å slippe en unødvendig tur til butikken når du allerede hadde brukbar mat hjemme. Du kan filtrere resultatet ved å velge et spesifikt måltid, diett, tidsrom og nøkkelingredienser.

Æ

Rema 1000 sin app Æ gir deg alltid 10% på frukt og grønt og de ti varene du handler mest. Denne lista oppdateres etter handleturer og du kan velge om du vil erstatte varer fra listen eller ikke. I tillegg får du personlige priskutt hver uke. Æ gir deg oversikt over hvor mye penger du har brukt og spart på Rema.

Spar

Spar er en av de dyrere matbutikk-kjedene, men det kan lønne seg å handle tilbudene her. Spar-appen viser alle tilbudene for uka med både før- og etter pris. Noen uker er det gratis kuponger der du får en gratis vare ved å aktivere kupongen i appen. Dette pleier ofte å være en 1,5 l brus eller en yoghurt.

For å kunne bruke Spar-appen må du ha Trumf-bruker. Trumf gir deg penger tilbake for hver gang du handler. Noen torsdager er det «Trippel-Trumf» og du får tilbake 3% på alt du handler hos Kiwi, Spar, Meny og flere butikker. Du kan bruke Trumf-bonusen enten på din neste handletur eller få pengene tilbake på bankkontoen.

Coop medlem

Som Coop medlem får du flere fordeler på alle Coop-kjedene. Appen fungerer som et medlemskort der du får penger tilbake hver handletur på Coop, personlige kuponger basert på handlevanene dine og oversikt over tilbudene den uka.

Å spare penger uten å bare leve på nudler virker slitsomt, men disse appene gjør det lett. Alle er gratis og tilgjengelig i både App Store og Google Play.