5 aktiviteter når du virkelig ikke vil følge med på nettundervisning

5 aktiviteter når du virkelig ikke vil følge med på nettundervisning

Undervisning på nett er ikke alltid veldig gøy. Det finnes noen fordeler derimot, som for eksempel muligheten til å gjøre andre ting samtidig som du følger med på skjermen!

Mange har nok følt på rastløshet nå som campus er stengt og alle sitter hjemme i det samme rommet og har undervisning. Det funker kanskje ikke like bra å sitte og ta notater, og dessuten blir mye undervisning tatt opp, så da kan det være lett å sitte på Instagram og scrolle eller bli tapt i en nyhetssak istedenfor å følge med på undervisningen. Da kan det kanskje være lurt med en liten aktivitet, noe du kan gjøre med hendene som ikke tar for mye oppmerksomhet. 

Her er en samlet liste med tips for hva du kan gjøre, slik at du slipper fristelsen av å være på mobilen istedenfor i timen:

#1 Strikking/hekling

Kanskje en åpenbar en, men strikking og hekling (så snart du har fått teken på det) er en veldig monoton aktivitet som ikke trenger mye konsentrasjon. Derfor er den perfekt for undervisning, og du ender opp med et kult produkt (de fleste gangene) som faktisk kan brukes til noe!

Hvite og grønne votter. FOTO: Ellen Sollie

#2 Origami

Origami er en gammel papirbrettekunst fra Japan. Det er også noe som var veldig morsomt å gjøre som barn (spesielt hvis man kunne spå fremtiden med det man lagde). Det finnes mange fine ting man kan brette om man leter på internett. For eksempel kan man brette sommerfugl bokmerker så man vet hvor man er i fagbøkene.


Grønn boks med to papirsommerfugler, en hvit og en rosa.
Foto: Ida Bergh-Smith

#3 Fargelegging

Fargelegging for voksne ble en trend en del år tilbake, som betyr at nå finnes det et uendelig antall med fargeleggingsbøker du kan velge fra! Når det er sagt, så står ingenting i veien for at du bruker de litt enklere designene til bøker for barn. Hvis du ikke har lyst til å gå ut å kjøpe en hel bok, men har en printer, kan du også laste ned bilder fra nett og fargelegge disse. 


Pegasus som har begynt og blitt fargelagt på vingene med blå. 
Foto: Ida Berg-Smith

#4 Planter

Kanskje har du noen planter som trenger større potter, eller som noen avleggere eller stiklinger som du skulle fått plantet. Finn frem et håndkle (i tilfelle du plutselig skulle måtte skrive noe eller trykke på noe på skjermen), jord og plant i vei! 

Tips fra en planteelsker (som ikke er meg): Elefantøre planter er lette å ta vare på og gir mange avleggere i de rette forholdene. Det er også lett å plante sitronfrø – bare pass på at frøene er ferske og ikke tørket ut. 


Et bord fylt av planter og bøker. 
Foto: Ida Bergh-Smith
Planter: Merethe Thorbjørnsen

#5 Bak noe

Føler du at du trenger å bevege litt mer på deg? Ta med mobilen eller laptopen ut på kjøkkenet, finn fram din mest elskede, mest brukte oppskrift, og sett i gang og lag deg noe godt. 

Nå er kanskje ikke beste tiden for å lage noe nytt, ettersom at da kan det bli lett å tenke på hva du skal gjøre istedenfor å høre på forelesningen, men kanskje har du en gammel oppskrift du har arvet, eller en klassiker som du lager når du trenger noe godt men ikke orker å finne en ny oppskrift!


Et brett med kanelsnurrer med melis.
Foto. Fatma Ahmad

Selvfølgelig så burde du ta notater om du trenger det, men det er ikke alltid veldig lett, spesielt når man ikke beveger seg noe sted. Derfor kan dette være noen alternativer til hva du kan gjøre når motivasjonen er litt lav og hjernen din helst har lyst til å gå ut av forelesningen og heller gjøre noe annet.

Ressurser (OBS! Burde sees på før undervisning):

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *